stealthing Beeld Getty Images
stealthingBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Mijn onenightstand heeft aan stealthing gedaan, zal ik aangifte doen?’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

Mijn onenightstand heeft aan stealthing gedaan en nu voel ik me zó genaaid, letterlijk en figuurlijk. Ik twijfel nu: zal ik aangifte doen?

Allereerst wat vervelend om te horen dat je zo’n nare ervaring hebt gehad tijdens je onenightstand. We kunnen heel goed begrijpen dat je je letterlijke en figuurlijk genaaid voelt. Twijfelen of je aangifte gaat doen is ook erg begrijpelijk en veel personen die met stealthing te maken krijgen ervaren hierover twijfels.

Stealthing, wanneer iemand stiekem het condoom verwijdert tijdens de seks zonder jouw toestemming, is een vorm van seksueel geweld en is in Nederland strafbaar.

Het is belangrijk om te beseffen dat jij hierin het slachtoffer bent en dat je dus zeker het recht hebt om aangifte te doen. Je kunt dit doen door direct met de politie contact op te nemen of contact op te nemen met een vertrouwenspersoon, zoals een hulpverlener bij een centrum voor seksueel geweld.

Als je hierover twijfelt, kun je het eerst bespreken met een vertrouwenspersoon, zoals een hulpverlener bij een centrum voor seksueel geweld. Diegene kan met jou dan je twijfels bespreken en mogelijk angsten wegnemen die je hebt rondom het doen van aangifte.

Weet dat jij hier niets aan kon doen en dat dit niet jouw schuld is. Wat je ook besluit rondom de aangifte: praat er over met iemand die je vertrouwt, zoals een vriend(in), familielid of dus een hulpverlener.

Je hebt recht om je grenzen aan te geven en niemand mag hier overheen gaan.

Veel sterkte!

Liefs,
Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden