spannendere standjes Beeld Getty Images
spannendere standjesBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Ik wil spannendere standjes proberen, maar mijn man heeft geen zin’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

Ik wil wel wat spannendere standjes proberen, maar mijn man heeft geen zin in ‘circus’, zegt hij. Hoe spice ik onze saaie seks toch wat op?

Wat nieuwe standjes uit proberen kan spannend zijn, maar we snappen ook zeker dat je man geen zin heeft in ‘circus’. Eigenlijk komt hierin de gedachte, die bij vele mensen heerst over het spannender maken van het seksleven, sterk naar voren. Mensen associëren dit upspicen namelijk vooral met gedoe.

Nu kunnen we ons voorstellen dat als je sommige posities uit de Kamasutra ziet, je ook echt het idee hebt een acrobaat te moeten zijn want als de een in de handstand staat en de ander op één been balanceert, dan wordt het toch wel snel een circus. En eerlijk gezegd wordt het hier vaak ook niet spannender van.

Als je het hebt over spannende standjes is natuurlijk ook de vraag, wat zijn spannende standjes. Voor de een is het een positie waarbij je elkaar aan kunt kijken, voor de ander is het een positie waarin diep gepenetreerd kan worden. Ook kan het zijn dat je en standje in je hoofd hebt die je graag zou willen proberen, maar dat deze wel heel anders is dan wat jullie nu doen. Bedenk of er nog tussenstappen zijn om zo toch wat anders te doen, zonder dat alles meteen veranderd.

Neem zelf ook het heft in eigen handen en ga zelf in een andere positie zitten, leg je benen anders of verplaats zijn handen. Zo kun je variatie vinden zonder het ‘circus’-gehalte en toch samen nieuwe dingen ontdekken.

Het spannender maken van de seks kan ook door andere dingen dan enkel standjes. Heb eens seks, of begin aan seks, op een andere locatie in het huis, introduceer speeltjes, dit kan ook een blinddoek zijn, doe het licht aan of uit, probeer sexting uit of trek iets leuks aan. In kleine stapjes kun je het echt leuker maken en hoeft niemand bang te zijn dat het teveel een gedoe wordt.

Liefs,
Anne & Leila
Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden