parenclub Beeld Getty Images
parenclubBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Ik wil een parenclub proberen, maar hoe kaart je zoiets aan?’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

Ik wil een parenclub proberen, maar ben bang dat mijn partner het maar raar vindt en me anders gaat bekijken. Hoe kaart je zoiets aan?

Het kan inderdaad lastig zijn om iets nieuws aan je partner voor te stellen. Vooral als het gaat over seksualiteit. Zoals we al vaker hebben aangegeven is het grootste taboe over seks, het praten óver seks. Doordat we dit te weinig doen kan het extra lastig zijn iets aan te kaarten. Ook omdat je eigenlijk helemaal niet weet of je partner op dezelfde lijn zit!

Het gevoel dat je partner je anders kan gaan bekijken komt ook uit het feit dat we weinig over seksuele onderwerpen praten. Vaak weet je wel elkaars politieke standpunten en kun je hier wellicht over discussiëren. Wat je standpunt met betrekking tot een parenclub is, wordt minder vaak tijdens een diner aangehaald.

Omdat je aangeeft zelf graag eens een parenclub te willen proberen, gaan we er vanuit dat je al wat research hebt gedaan en weet wat het inhoudt. Je partner heeft misschien nog geen idee en kan ook foute, onjuiste beelden hebben bij een parenclub. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld eerst het onderwerp eens aan te halen. Niet direct van ik wil dit proberen, maar iets van ik las hier laatst een artikel over of in deze serie zag ik dit. Zo kun je al inschatten of de kennis er is en ook vragen wat je partner hiervan vindt.

Je kunt dan ook eens samen een docu of serie over dit onderwerp kijken en zo het gesprek op gang brengen. Blijf met elkaar in gesprek. Ook als jullie beslissen samen eens te willen gaan is het belangrijk regels te beschrijven en bij elkaar te checken hoe het voor de ander is.

Door het in gesprek gaan en niet direct vanuit jou persoonlijk te spreken, hoef je ook minder bang te zijn dat je partner je anders gaat bekijken.

Succes!

Liefs,
Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

Seksuologen met TweeGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden