Seksvraag Beeld Getty Images
SeksvraagBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Ik vind seks met mezelf lekkerder dan met m'n vriend. Is dit normaal?’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

‘Ik vind seks met mezelf lekkerder dan wanneer ik het met m’n vriend doe. In m'n eentje kom ik ook altijd klaar. Is dit wel normaal?’

Het is zeker niet raar om seks met jezelf lekkerder te vinden of om altijd in je eentje klaar te komen. Op de een of andere manier heerst er nog steeds de gedachte dat seks met iemand anders het lekkerste zou moeten zijn en ook dat alle partijen dan altijd klaarkomen, het liefst nog tegelijk ook. Heel leuk voor in een filmscript, maar erg onrealistisch in het echte leven.

Wanneer je seks met jezelf hebt, hoef je aan niemand anders te denken, weet en voel je precies waar de fijne plekjes zitten en kun je uitgebreid de tijd nemen die je nodig hebt. Door al deze factoren kan het makkelijker zijn te ontspannen, minder in je hoofd te zitten en klaar te komen. Seks met jezelf kan ook lekkerder zijn omdat we het gebruiken voor andere doeleinden zoals stress-relief of om goed te kunnen slapen. Wij adviseren personen ook vaak om eerst zelf te leren klaarkomen voordat je dit met een partner probeert.

Het is wel jammer als je merkt dat seks met je vriend minder lekker is dan seks met jezelf. Wat maakt dat dit verschil er is? Vind je bijvoorbeeld bepaalde aanrakingen niet fijn of weet hij minder goed hoe hij je kan laten klaarkomen? Of ben jezelf veel te veel met hem bezig dat je je eigen genot niet goed aanvoelt? Probeer hierover na te denken en ook met elkaar te praten. Zo kun je voordoen hoe je, als je seks met jezelf hebt, jezelf laat klaarkomen of zijn hand begeleiden naar fijne plekjes. Want wie kan hem nu beter wegwijs maken dan jijzelf!

Hetgeen waar je tegenaan loopt is normaal, maar je kunt zeker samen proberen de seks samen net zo lekker te maken.

Liefs,
Anne en Leila
Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden