seks alcohol Beeld Getty Images
seks alcoholBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Ik heb altijd alcohol op als ik seks heb na een date. Zonder durf ik niet’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

Als ik een date heb, wil ik ook seks...maar er is dan altijd alcohol in het spel. Zonder een paar wijntjes op durf ik niet zo veel. Is dat wel oké?

Goed dat je dit vraagt en ook dat je dit van jezelf weet. Velen zullen het, denken wij, wel herkennen dat een paar wijntjes, of andere alcoholische versnaperingen, de remmingen er wat afhalen. Natuurlijk is er wel een verschil tussen een paar drankjes of een heleboel.

Uit je vraag leiden we af dat je zonder deze drankjes niet zoveel durft, maar wil je dan ook nog steeds seks en durf je het initiatief niet te nemen of wil je eigenlijk pas seks wanneer je wat gedronken hebt. Wanneer dit laatste het geval is, dan kun je je afvragen of je wel echt zelf deze keuze wilt maken.

Sta je achter je keuze en wil je voordat de drankjes gedronken zijn al seks met deze persoon, dan is het zeker oké. Het is belangrijk dat je dit voor jezelf doet en het dus ook echt zelf wilt. Merk je dat je drinkt om zin te kunnen krijgen, dan is het goed na te denken of je dit wel echt wilt of dat je denkt dat de ander dit wel zou willen. Doe het dus echt voor jezelf zodat je er achteraf ook geen spijt van zult hebben!

En als je soms wat meer zou willen durven zonder alcohol, is het goed dit stap voor stap op te bouwen en in je hoofd al te oefenen hoe je met zo’n situatie omgaat en welke moves je maakt. Zo wordt het uiteindelijk steeds minder eng iets te proberen en zul je misschien ook zonder de wijntjes, de stap naar seks durven te maken.

Liefs,
Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden