iemand anders Beeld Getty Images
iemand andersBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Ik denk altijd aan iemand anders als ik seks heb met mijn vriend’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

Ik denk altijd aan iemand anders als mijn vriend en ik seks hebben. Terwijl ik echt gek op hem ben. Wat betekent dit?

We zullen beginnen met een geruststelling, het hoeft namelijk niets te beteken als je aan iemand anders denkt tijdens de seks. En het is ook niet iets waardoor je kunt meten hoe gek je op de ander bent!

Je eigen fantasieën kunnen, vooral tijdens de seks, naar boven komen en je helpen om opgewonden te worden. Voor de een is dit een fantasie over iemand anders, voor de ander is het een keer seks uit het verleden of fantaseer je dat je partner net wat andere eigenschappen heeft. Wanneer je bijvoorbeeld een erg volgzame partner hebt, kan hij/zij/die in je fantasie meer dominant zijn en alle beslissingen nemen.

Deze fantasieën zijn van jou en hoef je ook zeker niet te delen met elkaar. Wij merken vaak dat de fabel bestaat dat je binnen een relatie letterlijk alles met elkaar moet delen, maar niets is minder waar. Wanneer je een fantasie over iemand anders hebt en je weet dat dit niets te maken heeft met je vriend en dat je gek op hem bent, zou het delen hiervan bij hem voor onzekerheid kunnen zorgen, die nergens voor nodig is!

Ook is het heel normaal om tijdens je relatie soms te fantaseren of een crush te hebben op een ander. Onderzoek laat zien dat 70% van de personen in een vaste relaties wel eens iemand anders leuk gevonden hebben.

Maak je dus niet druk, het maakt niet uit over wie je fantaseert tijdens de seks, je vriend is degene met wie je op dat moment (in het echt) seks hebt.

Liefs,
Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden