Vraag van de week Beeld Getty Images
Vraag van de weekBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘I kissed a girl and I liked it, maar ik heb een vriend. Moet ik eerlijk zijn?’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

I kissed a girl and I liked it…Net als Katy Perry ja. En ik vind dat nogal verwarrend, helemaal omdat ik net ben gaan samenwonen met mijn vriend. Moet ik eerlijk zijn?

Hoi hoi Alisha,

Het is begrijpelijk dat je in de war bent na het zoenen van een andere vrouw, zeker als je net bent gaan samenwonen met je vriend. Deze zoen hoeft niet direct te betekenen dat je jouw geaardheid moet herdefiniëren, maar het kan ook gewoon betekenen dat je dit lekker en opwindend vindt.

Deze zoen hoeft ook niets te zeggen over jouw liefde en gevoel voor je vriend. Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld op seksueel gebied aangetrokken bent tot zowel je vriend als vrouwen, maar dat je merkt dat je op romantisch en liefdesgebied enkel aangetrokken bent tot je vriend.

Het is aan jou of je dit tegen je vriend wilt zeggen. Hebben jullie uitgesproken naar elkaar dat je monogaam bent, dan zou dit niet binnen jullie ‘regels’ vallen en kan het wel goed zijn om dit te bespreken. Probeer voor jezelf op een rijtje te zetten wat het verwarrend maakt. Twijfel je aan je liefde voor hem? Of verandert dat niet? Dit kun je dan open en eerlijk met hem bespreken.

Seksualiteit kan veranderen gedurende het hele leven. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen ook meer een fluïde seksualiteit hebben dan mannen. Het kan dus zijn dat je jezelf eerst meer als heteroseksueel zag en dat je nu mogelijk merkt dat je jezelf meer biseksueel voelt of lesbisch. Wat je hierin ook voelt, het is belangrijk om te onthouden dat jouw seksualiteit van jou is en dat het oké is om te zijn wie je bent.

Dus als je deze gevoelens met je vriend wilt delen, ben dan open en eerlijk en laat hem weten wat je voelt en wat je onzekerheden, angsten of twijfels hierin zijn.

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met je vraag!

Liefs,
Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

Seksuologen met TweeGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden