vrijpartij Beeld Getty Images
vrijpartijBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Een vrijpartij met m’n vriend duurt te lang, minstens een uur. Hoe kaart ik dit aan?’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

Mijn vorige vriend kwam altijd snel klaar en dat vond ik prima. Maar mijn nieuwe vriend stelt zijn orgasme zo lang mogelijk uit, een vrijpartij duurt nu minstens een uur. Heel vermoeiend, vind ik. Kan ik dit aankaarten?

We kunnen ons voorstellen dat een vrijpartij van een uur niet onder de noemer vluggertje valt!

Communiceren over seks kan voor vele lastig zijn. En bepaalde benamingen helpen ook niet mee. Want wat voor de een snel is, is voor de andere langzaam. Misschien denkt je huidige vriend wel dat hij je een plezier doet door de seks zo lang mogelijk te maken door zijn eigen orgasme uit te stellen. Dit omdat toch vaak de gedachte heerst dat voor het voor de ander ook is hoe langer hoe beter.

We zullen je niet adviseren om meteen na de seks een feedback-ronde in te plannen, maar wel om er eens over te praten. Dit kan tijdens een etentje, wanneer je samen op de bank ligt of voor het slapen gaan. Steek het niet negatief is, maar geef bijvoorbeeld aan dat je het sexy zou vinden om eens seks te hebben wanneer er weinig tijd is en het snel moet. Je kunt ook aangeven dat het voor jou lastig is om zo’n lange tijd in een fase van opwinding te zitten en dat je op een gegeven moment je geilheid verliest. Als je hier nooit over spreekt met elkaar, kan het lastig zijn dit zo te benoemen. Benoem anders iets wat je gelezen hebt of speel een spel met vragen die je aan elkaar kunt stellen om het onderwerp aan te kaarten.

Tijdens de seks kun je ook benoemen dat de ander echt wel klaar mag komen (probeer het wel een beetje sexy te zeggen i.p.v. vermoeid) of kun je wisselen van standje en zelf de controle nemen zodat hij zijn orgasme minder kan uitstellen.

Wie weet vinden jullie wel een nieuwe balans die voor jullie beide werkt!

Liefs,
Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

Seksuologen met TweeGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden