afknappers Beeld Getty Images
afknappersBeeld Getty Images

Voor de singles onder ons: dit zijn de grootste afknappers bij een eerste date

De eerste date: voor sommige mensen een regelrechte nachtmerrie, voor andere mensen een leuke ervaring. Ben je zenuwachtig voor de eerste ontmoeting en bang dat het misgaat? Dit zijn dé afknappers bij een eerste ontmoeting met je date.

Dit zijn de echte dealbreakers.

Afknappers eerste date

Een eerste date is voor veel mensen een spannend moment. Wat als je date niet leuk blijkt te zijn? Wat als jullie elkaar niks te vertellen hebben? Wat als je iets verkeerd zegt? Allemaal vragen die door je hoofd kunnen spoken.

Maar wat zijn nou echte afknappers bij een eerste afspraakje? Dating app happn zocht het voor je uit in 2022 en vroeg 650 singles naar hun afknappers.

1. Praat minder over jezelf en stel meer vragen

Wat blijkt? De grootste afknapper tijdens een eerste date is te veel over jezelf vertellen. Ruim een kwart (26%) van de vrijgezellen vond het niet leuk als de date te veel over zichzelf praatte en weinig interesse toont. Vooral vrouwen (70%) maakten meer dan eens mee dat hun date vooral met zichzelf bezig was. Tijdens een eerste date wil je toch juist de ander beter leren kennen? Stel daarom lekker veel vragen aan je date, zo kom je erachter of jullie een beetje bij elkaar passen of niet. En het komt een stuk minder egoïstisch over.

2. Loop niet te hard van stapel

Verloopt de date voorspoedig dan is het verleidelijk om over de toekomst te praten. Maar praten over samenwonen, trouwen en baby's op een eerste date? Doe maar niet! Zeker mannelijke singles vinden het een afknapper als er tijdens een eerste date wordt gepraat over grootse gezinsplannen. Probeer andere onderwerpen aan te snijden, zoals reizen, werk, hobby's en dat soort gezellige dingen.

3. Praten over je ex? Liever niet

Het is niet een heel goed idee om te praten over je ex bij een eerste date. 15% van de singles vindt het delen van een verhaal over een ex echt niet kunnen. Al blijken vrouwen dit best lastig te vinden, 61% van de ondervraagden geeft toe over hun ex te hebben gepraat tijdens een eerste date. Probeer je ex even te vergeten tijdens je date en je juist te focussen op degene die tegenover je zit!

4. Begin niet gelijk over seks

Tuurlijk, seks is een belangrijk onderdeel van daten en het hebben van een relatie. Toch is het een gevoelig onderwerp voor veel singles, zei 13% van de ondervraagde vrijgezellen. 80% van de vrouwen vertelde dat ze één of zelfs meerdere dates hebben gehad waarbij het snel duidelijk werd dat de ander enkel seks wilde. Voor vrouwen een echte afknapper.

Mannen hebben hier minder een probleem mee. Intiem zijn met iemand kan best op een eerste date, maar vraag altijd eerst aan je date of die dit ook zou willen. Misschien wil je het liever rustig aan doen en stapje voor stapje verdergaan.

5. Poets van tevoren even je tanden

Ruim één derde van de vrouwen en ruim een kwart van de mannen gaf aan dat ze wel eens gedatet hebben met iemand die een slechte adem had. Een behoorlijke afknapper. Om ongemakkelijke situaties te voorkomen: poets je tanden even van tevoren en neem een stukje kauwgom of een pepermuntje voordat je je date voor het eerst gaat ontmoeten.

No worries

Voor de mensen die nu bang zijn dat een eerste date ongemakkelijk gaat zijn: maak je geen zorgen, het kan iedereen overkomen. En een ongemakkelijke date hoeft helemaal niet allesbepalend te zijn. Uit het onderzoek van happn bleek dat een kwart van de singles een slechte eerste indruk had, maar dat er toch iets moois uit voortgekomen is. Meer dan een kwart van de singles liep zelfs een blauwtje tijdens de eerste date, maar dat leidde alsnog tot een relatie of een fijne vriendschap.

Begaat jouw date nou zo'n blunder? Geef hem of haar een tweede kans, wie weet is de volgende date veel leuker!

 

Bron: happn

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden