Veel vrouwen komen niet klaar tijdens seks, maar welke mannen kunnen jou wél laten klaarkomen? Beeld Getty Images
Veel vrouwen komen niet klaar tijdens seks, maar welke mannen kunnen jou wél laten klaarkomen?Beeld Getty Images

Veel vrouwen komen niet klaar tijdens seks, maar welke mannen kunnen jou wél laten klaarkomen?

Het is algemeen bekend dat vrouwen in heterorelaties vaak meer moeite hebben met klaarkomen dan in een same-sex relatie. Hier zijn verschillende redenen voor. Waarom kunnen vrouwen minder snel klaarkomen tijdens penetratie, hoe zit het bij lesbische koppels en welke mannen laten je wel het vaakst klaarkomen?

Niet iedere vrouw kan even makkelijk klaarkomen, maar ook zeker niet iedere man weet goed hoe hij het vrouwelijk geslacht moet bespelen.

Vrouwen komen minder vaak klaar tijdens penetratieseks

Ellen Laan, hoogleraar seksuologie aan de Universiteit van Amsterdam zegt dat het probleem onder andere ligt bij de definitie van heteroseks. "Men denkt dan alleen maar aan penis-in-vaginaseks. Eigenlijk is dat het type seks waarbij mannen het meest aan hun plezier komen. Zodra de man een erectie heeft is penetratieseks de beste manier om de penis te stimuleren."

Vrouwen kunnen zeker wel klaarkomen tijdens penetratie, maar dan moeten ze wel volledig opgewonden zijn op dat moment. Net zoals een penis bestaat de inwendige clitoris uit zwellichamen die, wanneer je opgewonden bent, zich opvullen met bloed.

"Pas wanneer alle structuren vanbinnen goed opgezwollen zijn, kan de penis de inwendige clitoris stimuleren en kunnen vrouwen klaarkomen bij penetratieseks", aldus Laan. "Vaak beginnen vrouwen aan penetratieseks wanneer de zwellichamen van hun inwendige clitoris nog lege zakjes zijn. De penis stimuleert dan alleen hun minder gevoelige vaginawand, en daar hebben ze niks aan. Dit is puur genitale anatomie, het zou basiskennis moeten zijn. Helaas lijkt dat nog lang niet het geval te zijn."

Dus dames, zorg ervoor dat er genoeg aandacht wordt gegeven aan het voorspel, zodat jij ook optimaal kan genieten van de penetratieseks. Maar voel niet te veel druk. Een heel groot percentage vrouwen heeft moeite met klaarkomen tijdens penetratie.

Lesbische koppels komen aanzienlijk vaker klaar

Uit onderzoek in Amerika bleek dat 65 procent van de vrouwen in heterorelaties klaarkomt als er meer dan alleen penetratieseks plaatsvindt tijdens een vrijpartij. Dat is het dubbele vergeleken wanneer er alleen sprake is van penetratie, namelijk 30 procent.

Bij lesbische koppels ligt dit percentage aanzienlijk hoger. Dan komt 86 procent van de vrouwen klaar. Ellen Laan ziet dit ook in haar praktijk: "Lesbische vrouwen komen aanzienlijk vaker klaar dan heterovrouwen. Vingers zijn veel handiger in het bespelen van de clitoris dan een penis. Dildo’s of andere penissurrogaten komen er zelden aan te pas."

"De meeste mannen zijn er nog altijd van overtuigd dat ze vrouwen alleen met hun penis genot kunnen verschaffen’, aldus Laan. ‘Het idee dat ze de clitoris misschien beter door hun vingers kunnen stimuleren, vinden mannen meestal niet zo leuk."

Welke mannen laten je het vaakst komen?

We hebben het gehad over wáárom veel vrouwen tijdens penetratie niet kunnen komen en hoezo lesbische koppels vaker klaarkomen, maar welke mannen kunnen je wél laten komen?

Het bekende platform Spuiten en Slikken heeft een onderzoek hiernaar gedaan. Er werd een vragenlijst verzonden naar vrouwelijke studenten en er werd gevraagd hoe vaak ze klaarkwamen en hoe heftig dat orgasme dan was. Daaruit bleek dat vooral zijn inkomen, gevoel voor humor, looks en de breedte van zijn schouders invloed hebben op haar orgasmes.

Vrouwen die hun partner grappig vinden hadden vaker seks en kwamen vaker klaar tijdens de seks. Ook zetten vrouwen met grappige mannen vaker zelf de eerste stap naar een vrijpartij.

Ook speelt het inkomen van de man dus een rol in het aantrekkelijker vinden van de partner. Hoe vaak de vrouwen klaarkwamen is gelinkt aan zijn gezinsinkomen, zelfvertrouwen en hoe aantrekkelijk hij is. En vrouwen die hun man aantrekkelijk vinden komen intenser klaar. Net als vrouwen met breedgeschouderde mannen.

Lees ook Ongelukje: deze plekken in huis zijn gevaarlijk om seks te hebben

Niet onzeker worden

De mannen moeten zich nu geen zorgen maken over de bovenstaande dingen. Iedere vrouw vindt iets anders aantrekkelijk en je hoeft ook zeker geen miljonair te zijn. Zo valt de ene vrouw op dun en de ander op vol. Zolang de man zijn best doet om tijd te nemen voor het voorspel en ervoor zorgt dat de vrouw volledig ontspannen en opgewonden is, is de kans ook veel groter dat ze klaar kan komen tijdens penetratieseks. En zo niet? Gewoon de vingers gebruiken dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: BNNVARA , eoswetenschap | Beeld: Getty Images

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden