Clitoris Beeld Getty Images
ClitorisBeeld Getty Images

The vajayjay: deze zes feitjes over de clitoris weet je vast nog niet

De clitoris: het gevoeligste plekje van het vrouwenlichaam. Voor vrouwen een bekend gebied (voor mannen soms wat minder) én toch weten we er nog niet alles van af. Wist je bijvoorbeeld dat de clitoris het enige orgaan in het vrouwelijke lichaam is dat maar één functie heeft? Namelijk het zorgen voor genot.

Wij scholen je snel even bij!

Een aantal interessante weetjes over de clitoris op een rijtje

  1. De clitoris heeft meer dan 8.000 zenuwuiteinden. Dat is twee keer zoveel als de hoeveelheid bij een eikel.
  2. Het woord ‘clitoris’ komt van het Griekse woord voor sleutel (aha, sleutel tot genot misschien?) en het werkwoord ‘keitoriazein’: iets aanraken of prikkelen voor genot.
  3. Door hormonen varieert de grootte van de clitoris gedurende het leven van een vrouw. Een clitoris van ongeveer ‘35 jaar oud’ is vier keer (!) zo groot als tijdens de puberteit.
  4. Een relatief grote clitoris vergroot echter niet de kans om eerder of beter klaar te komen. Elke kittelaar heeft hetzelfde aantal zenuwuiteinden.
  5. Sommige clitorissen ‘verschuilen’ zich meer in het lichaam dan dat ze naar buiten steken, waardoor de ene groter dan de ander lijkt.
  6. Het is mogelijk om de clitoris dichterbij de vagina te laten verplaatsen. De vrouw van Napoleon deed het ooit, omdat ze geloofde dat ze hierdoor vaginaal kon klaarkomen. Jammer genoeg voor haar is dt niet gelukt.

Kun je lastig klaarkomen?

Try tantraseks

Wist jij ze allemaal al? Let us know!

Bron: YourTango

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden