penissen groter Beeld Getty Images
penissen groterBeeld Getty Images

The bigger, the better? Zó komt het dat penissen steeds groter worden

Piemels: the bigger, the better? Uit onderzoek blijkt dat penissen de laatste dertig jaar een flink stuk groter zijn geworden. Maar of dat nou goed nieuws is...

Volgens onderzoekers is het maar de vraag of we blij moeten zijn met deze grotere piemels.

Penissen worden groter

Ready to be in shock? Penissen zijn de afgelopen dertig jaar 24% gegroeid, van 12,3 centimeter in erecte toestand naar 15,2 centimeter. Toch een aardig verschil! Het gekke is dat is dat de gemiddelde penislengte alleen is toegenomen als er sprake is van een erectie. In ‘slappe’ vorm is de gemiddelde lengte hetzelfde gebleven.

En dat is reden tot zorg, aldus de onderzoekers. “Deze verandering is binnen een korte tijd gebeurd. Als we zo’n snelle verandering ziet, betekent het dat er iets krachtigs aan de hand is in onze lichamen. We moeten proberen om deze oorzaken op te sporen en vast te stellen wat het is dat voor deze veranderingen zorgt”, legt Michael Eisenberg, een van de onderzoekers, uit.

Piemelproblemen

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaken van de opvallende penisgroei zijn, maar de onderzoekers hebben wel een paar vermoedens. Zo denken ze dat dit te maken kan hebben met meer blootstelling aan chemicaliën, zoals pesticiden, die een invloed kunnen hebben op hormonen in het lichaam. En dat kan lichamelijke veranderingen, zoals een grotere piemel, tot gevolg hebben.

Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat de kwaliteit van sperma de laatste jaren ook behoorlijk achteruit is gegaan. Misschien is er dus wel iets groters - pun intended - aan de hand...

Bron: Advocate

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden