boeken seksualiteit Beeld Getty Images
boeken seksualiteitBeeld Getty Images

Tabee taboe: deze boeken over seksualiteit en genot moet je écht lezen

De tijd dat we stiekem spannende boeken moesten lezen is long gone. Anno 2023 mag het gewoon en publique en zonder gêne. Ben jij op jacht naar nieuwe sexy pageturners? Wij zetten de beste boeken over seksualiteit en genot voor jou op een rij.

Read and learn!

Goed komen: een seksuele queeste - Joy Delima

Columnist en acteur Joy Delima was al op jonge leeftijd geïntrigeerd door seks. Toch leerde ze om er niet over te praten. Na jaren van schaamte, onbegrip én een gebrek aan genot en kennis, besloot ze op zoek te gaan naar seksueel genot. In Goed komen: een seksuele queeste vertelt Joy met humor en openheid over haar (herkenbare) ervaringen met seks en beter begrijpen van je lichaam.

Hoe doen we het? - Milou Deelen

Altijd al benieuwd geweest naar het seksleven van bekende Nederlanders? In het boek Hoe doen we het? van journalist Milou Deelen vertellen bekende Nederlandse vrouwen, waaronder Saskia Noort, Tjitske Reidinga, Heleen van Royen en S10, over hun seksuele ontdekkingsreis. Ze vertellen over hun eerste keer seks en ze verklappen ook wat voor hen de definitie is van een goed potje seks.

Damn, Horny - Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

Het boek Damn, Horny is een ode aan seks, seks voor niet-cismannen welteverstaan. Het is een pleidooi om van seks te genieten, met verhalen van verschillende feministen. Damn, horny is een verzameling van diverse seksverhalen, is queer as fuck en blijft ver weg van de eeuwige male gaze.

Kom je ook? - LotteLust

Wil je alles weten over het vrouwelijk orgasme? Dan wil je het boek Kom je ook? lezen. Het motto van het boek is ‘oefening baart kunst’, dus het boek staat vol met praktische en informatieve tips voor jou én je partner.

Seksleven - Linda de Munck

YouTuber en taboedoorbreker Linda de Munck vertelt in Seksleven openhartig over haar seksleven en alles wat daarbij komt kijken. Ze geeft tips over trio's, condoomgebruik, porno kijken, en seksspeeltjes.

Schaamteloze seks - Nynke Nijman

Er is veel schaamte rondom seksualiteit. Psycholoog Nynke Nyman doorbreekt het taboe rondom seks met haar boek Schaamteloze seks. Ze schrijft over hoe schaamte ons belemmert en hoe bevrijdend het kan zijn om schaamte los te laten, inclusief heldere uitleg en wetenschappelijke onderbouwing.

Wellust - Elise van Alderen

Het vrouwelijke genot wordt bij seks vaak vergeten. Hoe veranderen we dat? Seksuoloog Elise van Alderen schrijft hierover in het boek Wellust. Het boek geeft je heldere uitleg over je seksorganen, het ontkracht mythes en biedt oefeningen en handvatten om je eigen seksualiteit meer te ontdekken.

Wellust Beeld Elise van Alderen
WellustBeeld Elise van Alderen

Seks! Een leven lang leren - Rik van Lunsen & Ellen Laan

Seksuologen Rik van Lunsen en Ellen Laan vertellen je hoe je plezier kunt beleven aan seks in het boek Seks! Een leven lang leren. Volgens hen is de essentie van seks samen te vatten in drie woorden: stimulus, context en communicatie. Als je meer genot wil ervaren tijdens de seks, dan is dit boek een must-read.

Bron: Bol.com

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden