Night club celebration - Portrait of a romantic couple with friends at party Beeld
Night club celebration - Portrait of a romantic couple with friends at party

Swingen, jullie nieuwe hobby?

Swingen klinkt heel luchtig, maar wat is swingen precies? Onder swingen vallen alle vrijblijvende, seksueel getinte, georganiseerde evenementen voor jou en je partner. Swingen kun je het beste zien als een ruil van partners. Al vinden veel fervente swingers partnerruil een negatief woord, want het gaat er om dat je het samen met je partner doet. Het gaat er dus niet om dat je jouw partner zomaar een avondje inruilt.

Zin om met swingen te beginnen? Wij introduceren je in de swingerswereld.

Swingersavond

Via advertenties op internet en in seksbladen kun je leuke andere stellen ontmoeten. Helemaal betrouwbaar is dat natuurlijk niet. Ga daarom eens naar een swingersavond. Door heel Nederland worden in clubs avonden georganiseerd speciaal voor nieuwsgierige stellen. Met hun jarenlange ervaring heb jij in ieder geval een leuke avond! Swingersavonden zijn voor allerlei soorten mensen. Er is vast wel een club die bij jullie past.

Soft Swinging

Sommige stelletjes die naar een swingersavond, beperken zich alleen tot een beetje rond kijken. Misschien flirten ze hier en daar een beetje en dan gaan ze naar huis. Dat zijn de soft swingers. Soft swingen is een goed alternatief als je niet weet of het wel iets voor jou is.

Soft swap

Was jij niet gekomen voor soft swinging? Een andere optie is gezamenlijke seks. Als stellen een koppel hebben gevonden waarmee het klikt, nemen ze soms samen met het andere koppel een kamer om daar met hun eigen partner seks te hebben.

Eigenlijk ruil je jouw partner hierbij helemaal niet in, maar het verhoogt wel weer de spanning van seks met je eigen partner.

Full swap

Jullie gaan er helemaal voor. Je hebt een man en vrouw gezien die jullie wel zien zitten en daar willen jullie gebruik van maken. Bij Full swap hebben jullie beide seks. Niet met elkaar, maar met het andere stel.

Oh help, verliefd!

Verliefd zijn op een ander verandert de bestaande relatie voorgoed (en betekent wellicht het einde). Het kan zijn dat je na een swing avontuur kriebels in je buik voelt. Geen ramp. Kriebels in je buik horen ook wel een beetje bij zo’n spannende onderneming. Vlinders in je buik is een wonderlijke reactie van het lichaam en mag je dan ook dankbaar omarmen.

Verliefd worden op iemand anders is veel minder onschuldig. Het verandert de bestaande relatie voorgoed (en betekent wellicht het einde).Je kunt de kans op verliefdheid beperken door aan een paar simpele dingen te denken. Contact kun je het beste hebben via mails of brieven in plaats van de telefoon te pakken

Laat er een beetje tijd over heen gaan voordat je weer afspreekt met dit swingstel. Of misschien beter: ga op zoek naar een ander stel.

Goede tips en suggesties, zoals regels en afspraken, om je swingavontuur niet in een nachtmerrie te laten eindigen, kun je vinden op swingersnederland.nl

Zo, niks staat jou nu nog in de weg om een swing avontuur te beginnen. Heb het er eens met je partner over en wie weet belanden jullie samen in een hele nieuwe wereld. Enjoy!

Flair Redactie

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden