uiteten Beeld Getty Images
uitetenBeeld Getty Images

Spicy info: waarom pittig eten heel goed is voor je liefdesleven

De een kan er geen genoeg van krijgen, terwijl de ander er niets van moet hebben: pittig eten. Als jij bij die laatste categorie hoort, is het misschien een idee om je voorkeur te heroverwegen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat spicy food een positief effect heeft op je liefdesleven.

Wie had dat gedacht?

Pittig eten

Volgens het onderzoek vinden vrouwen hun date een stuk aantrekkelijker als ze een pittige maaltijd bestellen, zoals een curry. Dat heeft allemaal te maken met de ingrediënten en de onbewuste associaties die we maken tussen maaltijden en emoties.

Eten en emoties

Oké, voedsel kan dus effect hebben op jouw emoties. Zo kan een scherpe curry ervoor zorgen dat je iemand veel knapper of aantrekkelijker vindt, terwijl het eten van een ijsje volgens de onderzoekers het tegenovergestelde effect heeft.

In het onderzoek kregen groepen vrouwen pittig, zoet en flauw eten voorgeschoteld voordat ze werden gevraagd om foto’s van mannen te beoordelen op aantrekkelijkheid op een schaal van een tot negen. Je raadt het al: de vrouwen die net pittig voedsel achter de kiezen hadden, gaven een hogere beoordeling aan de mannen dan de andere vrouwen.

Embodied cognition

Wat dit effect is? Door de onderzoekers wordt het verschijnsel ook wel embodied cognition genoemd - het effect dat sensorische gevoelens kunnen hebben op de manier waarop we denken. Kortom: wat onze zintuigen zien, horen, ruiken, voelen en proeven heeft invloed op ons denken en doen. En dus ook of we iemand aantrekkelijker vinden of niet.

Dat klinkt ook logisch: als iemand bijvoorbeeld een lekker luchtje op heeft, kan het zijn dat je die persoon aantrekkelijker vindt. Zo werkt het dus ook met pittig eten. Ha, weet je dat ook weer.

Bron: Her.ie

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden