swipe zondag Beeld Getty Images
swipe zondagBeeld Getty Images

Ready, set, SWIPE! Aankomende zondag is het Dating Sunday

Mocht je na de feestdagen in een dip zitten omdat je single bent, dan ben je zeker niet de enige. In januari gaan mensen massaal swipend op zoek naar de liefde, met als topdag: Dating Sunday. De dag waarop het meeste activiteit plaatsvindt op datingapps.

Normaal zou Dating Sunday op 1 januari zijn, maar aangezien velen nog bij moesten komen van de jaarwisseling en de festiviteiten, verwacht Tinder dat Dating Sunday dit jaar op 8 januari valt.

Alleen tijdens de feestdagen

Als je tijdens de feestdagen door de hele familie ondervraagd wordt over je liefdesleven, en je iedereen met aanhang ziet rondlopen tijdens oud en nieuw, is het niet gek dat je ook naar de liefde verlangt. Single zijn is heerlijk, maar soms wil je gewoon romantisch met z'n tweeën op de bank zitten. Right?

Helaas: deze januari zit je tóch in je eentje op de bank, met de telefoon in de hand en Tinder opnieuw op je scherm. Swipend op zoek naar jouw zielsverwant - of een leuke scharrel.

Suzanne (29) is verslaafd aan stelen

‘Het gevoel dat het weer gelukt is, is beter dan seks’

Veel meer matches

De kans om de ware te vinden is op 8 januari het hoogst, volgens Tinder. Op deze dag zijn er 35 procent meer mensen actief én 30 procent meer matches dan op een normale dag.

En, denk je Tinder al uitgespeeld te hebben? Don't worry! Tijdens Dating Sunday komt er namelijk 10 procent nieuwe singles online. Het ideale moment om nieuwe matches te ontmoeten dus!

Bron: Tinder

Lisa CostersGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden