Squirten als een pro Beeld Getty Images
Squirten als een proBeeld Getty Images

Ready, set, squirt: leer squirten als een pro

Squirten blijft voor sommigen een mysterie. Wat is het nou écht? En kan je het leren? Ook niet onbelangrijk: hoe laat je je partner squirten? Wij geven antwoorden op al deze brandende vragen.

Bloknote in de aanslag. Ready?

Feiten en fabels over squirten

Squirten is een fascinerend fenomeen dat de mensheid al jaren bezighoudt, maar wat is het? In het kort: squirten is het verliezen van vocht tijdens het klaarkomen. Oftewel, ejaculatie. Sommigen verliezen een paar druppeltjes vocht terwijl er bij anderen een flinke hoeveelheid uit de vulva komt.

Het gebeurt vooral wanneer de g-spot wordt gestimuleerd, waardoor iemand het gevoel heeft dat-ie moet plassen. Er wordt overigens al jaren volop gediscussieerd of er wel of niet urine vrijkomt als iemand squirt. No worries, er komt geen enorme hoeveelheid plas op je lakens, want dit vocht bevat maar een beetje urine. Al weet niemand de exacte hoeveelheid. ‘Squirt’, oftewel ejaculatievocht, is geurloos en kleurloos, maar het is wel handig om even een handdoekje onder jouw billen of die van je partner te leggen als jullie aan de slag gaan.

Kan iedereen squirten? Nope. Maak je daarom niet druk als het jou niet lukt, maar je partner wel. Het verschilt namelijk per persoon. Al kunnen we je wel wat tips geven om het te proberen. Durf je het aan?

Hoe squirt je?

Nu je weet wat squirten is, kan je aan de slag. Seksexpert Anne-Charlotte Desruelle praat erover met Cosmopolitan en geeft een paar handige tips. Pak je notitieboekje of je notitie-app erbij, want dit zijn ze:

  1. Ontspan
  2. Vind je g-spot
  3. Stimuleer je g-spot
  4. Luister naar je lichaam

Klinkt vrij simpel, maar we gaan er toch effe dieper op in.

De stappen naar succes

Stap 1: Ontspan

Haal even adem en schud alle spanning van je af zodat je fully relaxed bent. (Dat geldt ook voor je partner als die erbij is). Neem hier vooral lekker de tijd voor; haasten is totaal niet nodig. Als je geen zin hebt om naderhand (eventueel) je lakens te verschonen, kan je een handdoek neerleggen om het vocht op te vangen.

Stap 2: Vind de g-spot en stimuleer deze

Je kan de g-spot vinden door één of twee vingers naar binnen te brengen en deze vervolgens te krommen richting je buikwand. Het plekje zit tweeënhalf tot vijf centimeter binnenin de vagina. Sommigen zeggen dat het stukje huid dezelfde textuur heeft als een sinaasappel.

Zodra je de spot hebt gevonden, maak je een ‘kom hier’-beweging met je vingers om deze te stimuleren. Je kan ook een speeltje gebruiken, zoals een g-spot vibrator. Dat maakt het net even makkelijker. Probeer het uit en kijk wat fijn voelt.

Stap 3: Luister naar je lichaam

Neem de tijd om je lichaam — en deze plek — te ontdekken. Er zit geen haast achter. Heb je pijn of voelt het een beetje ongemakkelijk? Neem dan even een pauze. Zo lang het fijn voelt, kan je doorgaan met het stimuleren van de g-spot. Naarmate je lichaam steeds meer opgewonden raakt, zal de g-spot opzwellen door al het bloed dat er naartoe stroomt. Zodra het moment daar is, voelt het alsof je moet plassen. Probeer het gevoel niet tegen te houden, maar laat je lijf lekker zijn gang gaan. Let it go.

Met een partner

Heb je een partner? Dan zijn de cowgirl en de oud vertrouwde doggy style geschikte standjes om de g-spot te stimuleren. Pak de speeltjes erbij, ga op onderzoek uit, en heb vooral veel lol met elkaar. Leg vooral geen druk op jezelf of je partner. Lukt het de ene keer wel, maar de andere keer niet? No problem.

Bron: Cosmopolitan, Mindbodygreen

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden