Cropped shot of a happy young couple cuddling in the living room Beeld Getty Images/iStockphoto
Cropped shot of a happy young couple cuddling in the living roomBeeld Getty Images/iStockphoto

Praat jij tegen je partner met babystem? Volgens dit onderzoek zegt dat veel goeds over je relatie

Hoewel er voor sommige mensen geen grotere afknapper bestaat, kletsen veel stellen de hele dag door in een (zelfverzonnen) babytaal. Niks om je voor te schamen, want volgens onderzoek van seksuoloog Audrey Aerens betekent dat dat het hartstikke snor zit met je relatie en seksleven.

Met een hoog en kinderachtig stemmetje tegen je partner praten: het is lang zo gek nog niet. Dat ontdekte Audrey Aerens van de Katholieke Universiteit Leuven. Uit het onderzoek van de Belgische seksuoloog blijkt dat het zelfs een goed teken is als je in babytaal spreekt.

Verkleinwoorden en uitdrukkingen

Aan de studie werkten 1.142 mensen mee. Twee derde daarvan geeft toe weleens met een babystem tegen de partner te praten. Denk daarbij niet aan de categorie 'koetsjiekoetsjie' of 'tatata'; in veel gevallen betekent het dat er wordt gesproken met verkleinwoorden en uitdrukkingen die alleen zij begrijpen.

Lees ook: Gestrest? De geur van je partner helpt rustig te worden

Meer seks

En dat werpt blijkbaar z'n vruchten af. Het gebruiken van babytaal zou een teken zijn dat het wel goed zit in de relatie. De proefpersonen die dit deden, zijn namelijk hechter met elkaar en tonen meer affectie. Ze raken elkaar vaker aan en hebben meer seks.

Tijdens de daad wordt het kinderachtige stemmetje overigens wel achterwege gelaten. Dat zouden de stellen ongepast vinden.

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: HLN, Het Nieuwsblad

Flair RedactieGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden