carnaval  Beeld Getty Images
carnavalBeeld Getty Images

Opvallend: mensen met een carnavalsoutfit in déze prijsklasse gaan vaker vreemd

Carnaval is weer in volle gang. Bij feestkleding365.nl wilden ze weten wat de gemiddelde carnavalsganger allemaal doet tijdens het leukste feest van het zuiden. Behalve dat hij veel biertjes drinkt, blijkt de gemiddelde carnavalsvierder ook vaak vreemd te gaan.

Maar liefst 13,6 % rijdt namelijk een scheve schaats.

Gewoonten met carnaval

Bij feestkleding365.nl ondervroegen ze 950 feestneuzen naar hun gewoonten. De gemiddelde carnavaller blijkt 2,6 dagen lang carnaval te vieren; gedurende het feest 25,8 biertjes te drinken; €53 uit te geven aan een kostuum en maar liefst 13,6 % van hen gaat vreemd (zoenen telt hier ook als vreemdgaan).

Vreemdgaan tijdens carnaval

Die 13,6 % is het gemiddelde voor heel Nederland, maar verrassend genoeg blijkt er een opvallend verschil per regio te zijn. In Brabant gaat 22,1 % vreemd tijdens carnaval, in Limburg is dat veel minder namelijk: 5,9 %. Dat het gemiddelde op 13,6 % komt is dankzij de 'import’-carnavalsvierders uit de rest van Nederland. Gemiddeld gaat 15,8% van hen vreemd. Deze import carnavalsvierders melden zich overigens ook het vaakst ziek na een paar dagen fuiven.

Hoe duurder het pak, hoe groter de kans dat iemand vreemdgaat

En nu dan de meest verrassende uitkomst van het onderzoek: er blijkt een verband te zijn tussen hoeveel iemand uitgeeft aan zijn carnavalsoutfit en de kans dat ie buiten de pot pist. Als het pak meer dan € 200 heeft gekost, is de kans maar liefst 38,7 % dat iemand vreemdgaat! Bij een goedkope outfit die minder dan € 30 heeft gekost, is de kans op vreemdgaan maar 12,9 %. Jeetje!

Bron: feestkleding365.nl

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden