Top view of sensual young woman in black lingerie making selfie using a smartphone while lying on bed Beeld Getty Images/iStockphoto
Top view of sensual young woman in black lingerie making selfie using a smartphone while lying on bedBeeld Getty Images/iStockphoto

Opgebiecht: ‘Via FaceTime heb ik nog steeds seks met mijn ex’

Laura (30): “Mike en ik zijn dik een jaar uit elkaar. Na vier maanden kreeg ik een nieuwe vriend, Rogier. We hebben het top samen, maar ik vind het moeilijk om Mike los te laten. En dat heeft hij ook met mij, we waren best lang samen. We facetimen nog met elkaar en hebben op die manier telefoonseks. Rogier weet hier niets van, en ik weet niet of ik dit als vreemdgaan moet zien."

"Telefonisch seksen met je ex. Ik hoor zelf ook dat het niet erg aantrekkelijk klinkt. Toch is het opwindend, wij hebben echt fun zo. Mike en ik zijn jaren samen geweest. We wisten vanaf het begin dat onze relatie niet goed kon blijven gaan, we hadden zó weinig gemeen. Grotere tegenpolen bestaan niet, dit ging verder dan ‘opposites attract’. Toch hebben we het jaren met elkaar volgehouden, hoewel niemand begreep waarom.

Vaak ergerden we ons rot aan elkaar, maar één ding stond altijd als een huis: de seks. Hierin konden we ons geweldig afreageren en daarom was er veel dat we voor lief namen. We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. Natuurlijk was het even pijnlijk, totdat we ontdekten dat we allebei nog best zin hadden in seks, maar dan zonder relatie. Daar gaven we aan toe, zonder verplichtingen."

Nieuwe liefde

"In die periode ontmoette ik Rogier in een kroeg. Er was een heerlijke vibe tussen ons. Ik voelde aan alles dat hij niet zomaar iemand was. Het was duidelijk dat Rogier mij ook zag zitten en die avond vloog voorbij. Ik ben toen niet met hem meegegaan, maar we spraken wel af voor een date. Een paar dagen later zagen we elkaar weer en toen ging het snel. Ik denk dat hij de man van mijn leven is, hij is zo anders dan Mike. We hebben superleuke gesprekken en kunnen overal over praten. We zitten vaak op één lijn, dat had ik met Mike zelden.

Rogier en ik zien elkaar regelmatig en we zijn in de weekenden samen. We kunnen makkelijk naar elkaar toe, maar ik merkte dat ik meer wil dan hij. Ik moest wat gas terugnemen, want hij zit met wat issues en wil zich niet te hard in ‘ons’ storten. Geen probleem, want het zit volgens mij wel goed. Door Rogier zijn er weken voorbijgegaan dat ik geen contact had met Mike. Hij wist van mijn nieuwe vriend en nam afstand."

Contact

"Op een avond kreeg ik laat een appje van hem: uit het niets vroeg hij of ik alleen was en of hij kon bellen. Ik zat thuis te netflixen en vond het leuk dat hij belde. We hebben toen lang aan de telefoon gezeten en dat werd heel opwindend. Mike wilde naar me toe komen, maar dat heb ik afgehouden. Dat vind ik niet oké naar Rogier toe en ik zou het zelf ook niet willen. Ik wil helemaal niet met een ander vrijen, maar door de telefoon elkaar een beetje opwinden… Dat is niet zo erg, dacht ik. Ik zag dat niet als bedriegen.

Het beviel ons wel en nu bellen we soms op woensdagavond. Dan ben ik altijd alleen, Rogier heeft voetbaltraining. We maken elkaar een beetje gek: sexy praatjes, we weten wat we van elkaar willen horen en wat we lekker vinden. Het windt ons zó op, dat we uiteindelijk onszelf bevredigen terwijl we aan het bellen zijn. Mike kreeg het idee om te gaan facetimen en dat werkt helemaal goed. Die ‘gesprekken’ kunnen met gemak een paar uur duren."

Lees ook Opgebiecht: ‘Niemand om ons heen weet dat wij in de schuldsanering zitten’

Onschuldig

"Ik vind het vrij onschuldig, ook omdat we elkaar niet meer écht opzoeken. Dus uiteindelijk doen we het niet met elkaar, maar met onszelf. Toch twijfel ik of ik dit wel kan maken, want met Rogier heb ik het ook hartstikke fijn, ik kom niks tekort. Dat gedoe met Mike zet me aan het denken. Als ik daarna Rogier weer zie, voelt het alsof ik iets moet verbergen en daardoor voelen die telefoontjes als vreemdgaan. Terwijl dat niet zo is, toch? Ik bedoel: er is geen fysiek contact tussen ons.

Ik zit er wel mee, Rogier is echt mijn nieuwe liefde en ik zou niet willen dat ik iets doe wat hem pijn zou kunnen doen. Ik denk dat ik beter kan stoppen met Mike. Hoewel ik vind dat ik er weinig kwaad mee doe, zou ik het zelf toch ook niet fijn vinden als ik wist dat Rogier zulke gesprekken zou voeren met een ex.”

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: iStock

FlairGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden