Asian women are sitting hugging their knees in bed. Feeling sad, disappointed in love In the dark bedroom and sunlight from the window through the blinds.Vintage tone. (Asian women are sitting hugging their knees in bed. Feeling sad, disappointed in l Beeld Getty Images/iStockphoto
Asian women are sitting hugging their knees in bed. Feeling sad, disappointed in love In the dark bedroom and sunlight from the window through the blinds.Vintage tone. (Asian women are sitting hugging their knees in bed. Feeling sad, disappointed in lBeeld Getty Images/iStockphoto

Opgebiecht: ‘Toen hij zijn sm-kamer liet zien, haakte ik af’

Brigitte (34): "Vier jaar ben ik nu single en ik heb niet stilgezeten. Na een lange relatie was ik wel toe aan wat daten zonder verplichtingen. Meestal bevalt dat me prima. Zelf dacht ik ook dat ik al best wat had meegemaakt, maar ik schrok toch toen ene Tim me zijn sm-kamer liet zien…"

Geen vaste relatie

"De meningen zijn natuurlijk verdeeld over Tinder en Happ’n, maar ik vind het ideaal. Vriendinnen die zoeken naar een serieuze relatie kunnen er weleens commentaar op hebben: ‘Al die mannen zijn enkel uit op seks.’ Nou en? Ben je dat niet, dan moet je misschien op een andere manier op zoek naar een partner. Ik hoef geen vaste relatie. Als ik iemand tegenkom die ik meer dan leuk vind, loop ik er niet voor weg, maar het is niet waarom ik date. Soms wil ik gewoon een lekkere nacht beleven, denk ik: kom maar op. Ik heb er de afgelopen jaren veel dates opzitten en ik eindig geregeld bij iemand in bed. Soms niet op de eerste avond, maar op een vervolgdate."

Vervelend vervolg

"Het enige wat ik belangrijk vind, is dat ik me op mijn gemak voel. Is dat niet zo, dan zal ik nooit met iemand naar bed gaan. En ik doe het altijd veilig, dat heb ik met mezelf afgesproken. Seks is leuk, maar het moet geen vervelend vervolg krijgen. Ik deel mijn avonturen alleen met mijn beste vriendin Marieke. Zij vindt dat leuk en houdt zich keurig aan de zwijgplicht die ik haar heb opgelegd. Weet je, als je als vrouw flink datet en mensen weten dat, zien ze je snel als sletterig. Maar een man die hetzelfde doet, is een levensgenieter en krijgt van alle kanten respect. Dat heb ik altijd gek gevonden en daarom vertel ik alleen Marieke over mijn nachten."

‘Zwart satijnen beddengoed, spiegels, handboeien, kettingen; het was alsof ik in een film zat’

"Ik weet dat mijn verhalen bij haar veilig zijn. Ze maakt zelf geen uitzonderlijke dingen mee, is al een paar jaar moeder en heeft een stabiele relatie. Ik heb – in vergelijking met vriendinnen – best veel bedpartners gehad. Ik kan zeker seks hebben zonder liefde. Lust is me niet vreemd, hoewel ik het prettig vind als het gezellig is en ontspannen. Want als het relaxed is, heb je volgens mij ook betere seks."

Blijvend projectje

"Maar laatst heb ik iets meegemaakt waar ik echt van schrok. Ik was met ene Tim mee naar huis gegaan, we hadden elkaar gevonden in een café. Tim was een leuke, spontane man, iets ouder dan ik. Ik vond hem aantrekkelijk en ik dacht: misschien wordt hij wel een blijvend projectje. Bij hem thuis dronken we wat, besloten we de anderhalve-meter-afstand-regel opzij te zetten en zoenden we op zijn bank. We wilden allebei meer, dus hij nam me mee naar boven. Daar opende hij een deur en aanschouwde ik iets wat ik niet eerder in het echt zag: een sm-kamer!"

Verkeerd ingeschat

"Het was er vrij donker, maar ik ontwaarde spiegels aan het plafond, zwart satijnen beddengoed, rode gordijnen, haken in de muur, kettingen, handboeien... Ik kreeg bijna geen adem meer. Tim zag dat ik schrok en vroeg me: ‘Heb ik je verkeerd ingeschat?’ Ik kon geen woord uitbrengen, het was alsof mijn keel werd dichtgeknepen. ‘Ja, nogal,’ stamelde ik ten slotte. Tim lachte en liep de kamer in. Ik bleef op de drempel staan en keek mijn ogen uit! Alsof ik in een film zat. ‘Het spijt me,’ zei ik. Ik ben omgedraaid, de trap afgelopen, heb mijn tas en jas gepakt en ben weggegaan. Tim hoorde ik nog roepen: ‘Wacht, ga nou niet weg!’ Maar alles in mij riep dat ik dat wél moest doen. Buiten hapte ik naar adem, ik vond het allemaal net iets te spannend worden. Intimiderend bijna. Op de fiets naar huis zag ik er alweer de humor van in, hoewel ik me ook ongemakkelijk voelde."

Lees ook Opgebiecht: ‘Mijn vriend bleek getrouwd en had kinderen’

SM-kamer

"Ik snap de behoefte aan sm niet en kan me er niets bij voorstellen. Misschien ben ik minder vrij dan ik dacht, maar dit ademt voor mij zo veel ongemak uit. Normaal ben ik best in voor een experiment, maar dit gaat me te ver. Ik werd even goed wakker geschud. Van Tim heb ik gelukkig niks meer gehoord. En Marieke? Die schaterde en gilde het uit!”

Dit artikel komt uit Flair 50-2020, de editie die t/m 15 december in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | beeld: iStock

FlairGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden