Opgebiecht: ‘Mijn verloofde buurman zoende me vol op mijn mond' Beeld iStock
Opgebiecht: ‘Mijn verloofde buurman zoende me vol op mijn mond'Beeld iStock

Opgebiecht: ‘Mijn verloofde buurman zoende me vol op mijn mond'

Maria (33): “Beetje een suffe actie dit. Vorige maand heb ik, na veel wijn, gezoend met een kennis van een paar deuren verderop. Voor mij is dat niet zo erg, want ik ben single. Voor hem was het minder handig. Al nam hij het initiatief, nadat hij me had verteld dat hij blij was dat zijn bruiloft anderhalf jaar verplaatst was door corona."

Gezoend met buurman

"Dit was een rare samenloop van omstandigheden. Ik woon in een gezellig appartementencomplex waar iedereen elkaar kent. Sander en Daphne vormen een leuk stel dat vlak bij mij woont. We drinken weleens een wijntje samen en als er iets zou zijn, kan ik bij hen aankloppen. Ik zag Sander laatst lopen met een rolkoffer, dus ik vroeg: ‘Gaan jullie weg?’ Hij vertelde dat hij het koffertje uit de berging had gehaald voor Daphne: zij ging een week met een vriendin naar Terschelling. Ik zei nog: ‘Mocht ik haar niet meer zien, wens je haar dan plezier van me?’ Prima allemaal."

Flesje wit

"Een paar dagen later kwam ik Sander weer tegen. Ik wist dat Daphne weg was, dus ik vroeg of hij zich een beetje vermaakte. Hij grapte van niet en ik nodigde hem uit voor een wijntje bij mij thuis. Dat deed hij en zo tikten we samen een flesje wit weg. Het was gezellig en we namen samen de laatste roddels uit de buurt door. Hij wist best veel van iedereen en ik moest daar om lachen.

Terwijl wij zaten te drinken, belde Daphne hem nog en zei hij: ‘Raad eens bij wie ik ben?’ Niks aan de hand, zij raadde het verkeerd, maar vervolgens kreeg ik de groetjes en heb ik nog ‘Veel plezier daar!’ geroepen. Toen we trek kregen, heb ik sushi laten bezorgen. Bij het eten ging er een tweede fles doorheen."

Extra bedenktijd

"Sander dronk meer dan ik, hoewel ik ’m ook wel voelde. Ons gesprek werd steeds opener. We hadden het over hun bruiloft. Die zou dit jaar plaatsvinden, ik was uitgenodigd. Eerst wilden ze de plechtigheid door laten gaan zonder gasten, maar vanwege corona hebben ze ervoor gekozen de hele dag een jaar uit te stellen. Toen ik zei dat ik dat jammer voor ze vond, lachte hij wat zuur. Hij vertelde me dat hij er niet mee zat, omdat die bruiloft meer van Daphne kwam dan van hem."

‘ Toen ik op zoek ging naar een laatste afzakkertje, stond hij achter me in de keuken’

"Zij wil graag trouwen, hij heeft er niets mee. Omdat hij wel met haar verder wil, heeft hij maar toegestemd. Hij had het liever gelaten hoe het was en voegde eraan toe: ‘Dus ik heb nu wat extra bedenktijd.’ Ik lachte met hem mee, dacht dat hij het niet zo serieus bedoelde, maar hij ging er steeds dieper op in. Over zijn bindingsangst, maar ook met kritiek op Daphne en de dingen waardoor hij aan hun toekomst twijfelde."

Gezoend door de buurman

"Ik merkte dat het menens was en vond het ongemakkelijk worden. Hij vertelde me net iets te veel. Nog wat later veranderde het gesprek van toon en werd het meer slap lachen. Toen ik op zoek ging naar een laatste afzakkertje, stond hij achter me in de keuken. Hij draaide me om en zoende me vol op mijn mond. Ik was overrompeld en deed met hem mee, totdat ik me realiseerde wat er gebeurde.

Ik heb het afgekapt en gezegd dat dit niet de bedoeling was. Sander zei: ‘Sorry, sorry, ik ben weg’ en vertrok. Ik voelde me lullig, maar alleen tegenover Daphne. Ik had niks uitgelokt, voor mijn gevoel hing er geen spanning in de lucht."

Lees ook Opgebiecht: 'Ik ben verliefd op de vriend van mijn zus'

Excuses

"Gelukkig stond Sander de volgende dag voor de deur; hij bedankte me voor de leuke avond en bood zijn excuses aan voor de zoen. Hij vroeg of ik het kon vergeten en of het alsjeblieft tussen ons kon blijven. Dat leek mij ook het beste. Een onhandige omhelzing volgde en weg was hij weer. Natuurlijk zwijg ik en het maakt mij niet uit, ik ben niet geïnteresseerd in hem, maar als iemand zo twijfelt...

Soms vraag ik me af of ik met Daphne moet praten. Niet over die zoen, maar over zijn twijfels. Tegelijkertijd zijn het mijn zaken niet en vind ik dat ik me er niet mee moet bemoeien. Ze zijn ook niet mijn beste vrienden. Ik zal me wel ongemakkelijk voelen op hun bruiloft. Als die tenminste doorgaat.”

Dit artikel stond in Flair 41-2020, de editie die t/m 13 oktober in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer| Beeld: iStock

FlairiStock

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden