Opgebiecht: 'Ik ben losgegaan op Tinder' Beeld
Opgebiecht: 'Ik ben losgegaan op Tinder'

Opgebiecht: 'Ik ben losgegaan op Tinder'

Selma (31): “Ik weet niet of iedere nieuwe vrijgezel een losgeslagen periode heeft, maar ik had hem duidelijk wel. Toen ik vorig jaar voor het eerst in zeven jaar weer single was, installeerde ik Tinder op m’n telefoon. De eerste maanden deed ik er niet zo veel mee. Ik had af en toe wel een match en dat streelde m’n ego. Weten dat er mannen waren die me leuk vonden, was toen al genoeg.

Terwijl de dagen langer werden, kreeg ik m’n zelfvertrouwen terug. De chatgesprekken die ik voorheen altijd afkapte omdat ik nog niet toe was aan een nieuwe man, begon ik nu te waarderen. Ik durfde steeds meer van mezelf te laten zien en zelfs een beetje te flirten. En met een van de matches wilde ik zelfs wel afspreken. Zo kwam het dat ik op een zonnige zaterdagmiddag met Tim een fles bubbels leegdronk in het park. Het was een heerlijke middag en bij het afscheid zoenden we.

Nieuwe matches

Niet veel later was daar Derrek. Op een broeierige avond gingen we cocktails drinken in de stad. Na afloop bracht hij me thuis en we hadden fantastische seks. Die ochtend dronken we samen nog een kop koffie, waarna hij voorgoed uit mijn leven verdween. Vroeger zou ik in de dagen die volgden continu op mijn telefoon kijken om te zien of hij nog wat liet horen. Nu vond ik dat helemaal niet interessant. Als ik naar mijn telefoon keek, was het om te zien of ik nieuwe matches had. Of er nieuwe mannen waren die ik kon ontdekken, versieren en misschien wel veroveren.

En die waren er genoeg: Jake met zijn enorme gevoel voor humor, Marco met de salsaheupen en chef-kok Koen die me na sluitingstijd allerlei hapjes voerde en op de bar nam. Toen ik een homovriend vertelde wat ik deed, drukte hij me op het hart wat voorzichtiger te zijn. Als doorgewinterde gebruiker van de gay-app Grindr had hij geleerd altijd wat gegevens van je date bij iemand anders achter te laten.

Hij moedigde me aan vooral door te gaan met wat ik deed, maar hem dan wel even de naam en het telefoonnummer van die man te appen, zodat hij iets aan de politie kon vertellen als ik van de aardbodem zou verdwijnen. Dat was goed advies en ik vond het fijn dat hij dit zonder te oordelen voor me wilde doen. Want niet iedereen stelde zich zo supportive op...

Ik was blij met mijn nieuwe status als Tinder-stoeipoes, maar mijn vriendinnen vonden het maar niets. Ik vertelde af en toe wel over mijn avonturen, maar niet tot in detail. Nadat ik over m’n eerste onenightstand vertelde, kreeg ik zo veel negativiteit over me heen dat ik de sexy details vanaf dat moment maar achterwege liet. Van een potje tongen zijn ze niet vies, maar seks zonder liefde gaat ze blijkbaar te ver. En ik moet zeggen dat ik er eerst ook anders over dacht, maar het is gewoon te leuk om te laten.

Tinder-verkering

Begin september had ik een date met Frank. We gingen op dinsdagavond naar de bios en na de film vroeg hij me mee naar huis. Hij woonde om de hoek en had nog een goeie fles wijn staan. Dat leek me wel wat, dus ik appte mijn vriend Franks gegevens en we fietsen naar zijn huis. Drie orgasmes later fietste ik opgewekt naar huis. Vanuit bed appte ik dat ik veilig thuis was en ik viel intens gelukkig in slaap. De volgende dag werd ik wakker met Frank in m’n hoofd, dus ik stuurde hem een bericht en we planden een tweede date.

Een date die weer in bed eindigde, maar deze keer werd er gelogeerd en ontbeten. Hoe meer ik van Frank zag, hoe minder ik aan Tinder dacht. Na een maand of drie deletete ik de app en vroeg ik Frank verkering. Sindsdien ben ik Tinder-verslaafd af, maar is de Tinder-verkering dik aan.”

Meer van zulke verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden