Opgebiecht: ‘Ik ben bang dat mijn man vreemdgaat’ Beeld
Opgebiecht: ‘Ik ben bang dat mijn man vreemdgaat’

Opgebiecht: ‘Ik ben bang dat mijn man vreemdgaat’

Anne (34): “Je zou kunnen zeggen dat Milan een lot uit de loterij is. Hij ziet er goed uit; knap, verzorgd. En dan heeft hij ook nog een prima baan en leiden we een luxe leven. We zijn vijf jaar getrouwd en nog steeds komt hij vaak thuis met dure bloemen, een parfum of een sieraad. Wat lief dat hij me zo verwent, dacht ik eerst. Inmiddels vind ik het steeds verdachter. Is het lief, of koopt hij dure cadeaus om z’n schuldgevoel af te kopen?

Mooie man

Mijn oma zei vroeger altijd: ‘Een mooie man heb je nooit alleen.’ Ik moest daar altijd een beetje om lachen, toch spoken die woorden de laatste tijd geregeld door m’n hoofd. Haar uitspraak lijkt behoorlijk te kloppen.

‘Hij is van mij’

Ik merk dat Milan veel aandacht krijgt van vrouwen. Als we samen op straat lopen, voel ik dat er bewonderend naar hem wordt gekeken en krijg ik een jaloerse blik. Ik hoor ook wel van vriendinnen dat ze hem een lekker ding vinden of zenuwachtig worden van zo’n knappe vent in de buurt. Dat soort opmerkingen beschouw ik als een compliment. Meestal roep ik dan lachend iets als: ‘Hij is van mij, afblijven!’ Ik dacht altijd dat Milan en ik genoeg hadden aan elkaar. We denken vaak hetzelfde en zijn echte soulmates. Ja, hij heeft het druk met z’n werk, maar we hebben genoeg tijd voor en met elkaar.

'Na dat rare telefoontje heb ik natuurlijk meteen Milan gebeld, maar die had zijn telefoon uit staan'

Geld is ook geen probleem, er komt meer binnen dan eruit gaat. Milan heeft een hoge managementfunctie bij een goedlopend bedrijf en we wonen in een mooi huis. Voor die baan moet hij wel geregeld op zakenreis, alleen nu vanwege corona even niet natuurlijk. Ook dat heb ik nooit een probleem gevonden. Als hij weg is, spreek ik gewoon wat meer met vriendinnen af en ga ik leuke dingen doen.

Rare telefoontjes

Maar de laatste keer dat hij op reis was voor z’n werk, inmiddels maanden geleden, gebeurde er iets vreemds. Ik werd gebeld door een bevriende collega van Milan, die nauw met hem samenwerkt. ‘Is de baas toevallig in de buurt?’ vroeg hij lachend, maar hij belde op míjn mobiel. Ik zei: ‘Nee joh, die zit toch in Berlijn?’ Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn en ik merkte aan alles dat die collega niet wist wat hij moest zeggen.

'Ik heb het idee dat meerdere mensen hem in bescherming nemen'

Na dat rare telefoontje heb ik natuurlijk meteen Milan gebeld, maar die had zijn telefoon uit staan. Dat is niks voor hem, hij is vergroeid met dat ding en altijd bereikbaar. Hij belde me die avond. Toen ik vroeg of hij nog contact had gehad met die collega, zocht hij onhandig naar woorden. Aan alle kanten voelde ik dat het niet klopte. Twee dagen later was hij weer thuis, met een chique tas als cadeau voor mij.

Cadeautjes

Ik vraag me meer en meer af of hij wel echt in Berlijn is geweest voor zaken. Ik kom er ook niet achter, omdat ik het idee heb dat meerdere mensen hem in bescherming nemen. Door die situatie heb ik zitten spitten in m’n geheugen. Milan neemt vaker dure dingen voor me mee als ie weggeweest is. Zou dat zijn manier zijn om z’n avontuurtjes af te kopen? Als ik vraag waaraan ik zo’n cadeau verdiend heb, zegt hij: ‘Zomaar, omdat je mijn vrouw bent.’ Dan doet hij altijd lief en ik zocht er ook nooit iets achter. Maar ik vind het lastig wat ik nu moet geloven; ik heb altijd gedacht dat we een goed huwelijk hadden. De seks is prima, nu nog steeds, en ik voel geen enkele behoefte om het met een ander te doen. We hebben ook nooit issues. Maar ik vind de situatie ingewikkeld, dacht dat wij geen geheimen voor elkaar hadden.

Lees ook Opgebiecht: ‘Ik heb me laten afpersen door een hacker’

Vergeven

De confrontatie aangaan durf ik niet, omdat ik geen bewijs heb. Stel dat het niet zo is, wat zal Milan dan van me denken? Ik heb een vermoeden. Maar met vragen stellen en Milans koffers, tassen en kleding nakijken op bonnetjes ben ik niet verder gekomen. Misschien zie ik gewoon wel spoken en is er niks aan de hand. Ik wil het Milan niet op de man af vragen. Want als het wel zo is, kan ik het misschien maar beter niet weten. We hebben samen een heerlijk leven, komen niets tekort. En ik leef in een luxe die ik niet graag opgeef. Misschien zou ik het hem zelfs wel vergeven op den duur. Nee, ik wil hem en mijn vertrouwde leventje echt niet op het spel zetten.”

Dit artikel komt uit Flair 26-2020, de editie die t/m 30 juni 2020 in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: iStock

Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden