Vloeken op ex illustratie Beeld Getty Images
Vloeken op ex illustratieBeeld Getty Images

Let it go: dít is waarom schelden op je ex goed voor je is

Zit je na een vervelende break-up met heel wat opgekropte gevoelens? Dan kan je het beste even goed schelden op je enorm hinderlijke ex. Dat blijkt namelijk hartstikke goed voor je te zijn. Wij leggen uit waarom.

Zet wat luide muziek aan en vloeken maar!

Verwerkingsproces

Kan je niet wachten om lekker te klagen over je ex? Go ahead. Dit kan op allerlei manieren. Je kan je verhaal doen bij je vriendinnen — onder het genot van een drankje — of alles op papier zetten en je emoties van je afschrijven. Een therapiesessie is ook een geschikt moment hiervoor.

Volgens relatietherapeut Emily Simonia is het goed om dit te doen. Tijdens een interview met Bustle zegt ze: “Ik denk dat het heel cathartisch kan zijn om je ‘negatieve’ gevoelens over je ex hardop uit te spreken. Het is een klassieke verwerkingsmethode. Terwijl je al deze gedachten aan het verwerken bent, creëer je zelfbewustzijn. Het zorgt er ook voor dat je alle spanning en negatieve emoties in je lijf loslaat.”

Loslaten die handel

Mindset coach Maria Concha is het hiermee eens. Ze zegt: “Het gaat om het uiten en loslaten van negatieve gevoelens en emoties op een gezonde manier.” Ze raadt aan om alles op te schrijven op een stuk papier en dit papiertje vervolgens te vernietigen. Je kan het papiertje in de fik steken, door de wc spoelen, of versnipperen; zo lang het maar goed voelt.

Ongezond

Wanneer wordt klagen en vloeken ongezond? Als het je begint te belemmeren in je dagelijkse leven zegt Simonian. Als je merkt dat je álleen maar over de break-up praat en nergens anders aan denkt, kan het je verwerkingsproces belemmeren. Zorg dus voor een goede balans. Even flink schelden en vloeken mag gerust, maar laat deze gevoelens niet jouw leven beheersen. Maak ook plaats in je hoofd voor de mooiere dingen in het leven, zoals je vrienden en nieuwe, potentiële, lovers.

Bron: Bustle

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden