slaapposities koppels Beeld Getty Images
slaapposities koppelsBeeld Getty Images

Lepelen of lekker ver uit elkaar? Dít zegt jullie slaappositie over je relatie

De positie waarin jij en je partner ‘s nachts slapen, zegt ook iets over jullie relatie. Kruipen jullie dicht tegen elkaar aan, of blijft ieder op zijn eigen plek gedurende de nacht? Wij hebben een lijstje met verschillende slaapposities en hun betekenis. Sweet dreams?

Herken je jezelf en je partner in een van deze posities?

Verschillende slaapposities

Vooral in het begin van een relatie val je natuurlijk het liefst in de armen van je geliefde in slaap. Hoe ongemakkelijk deze houding ook is, je voelt je fijn. Naarmate je langer bij elkaar bent, zoek je naar een meer comfortabele slaaphouding. Wij zetten de verschillende slaapposities en hun betekenis op een rij.

Positie 1: uiteindes van het bed

Beeld je in: jij ligt in de ene hoek van het bed en je partner in de andere hoek. Klinkt niet heel gezellig, en dat is het ook niet. Deze slaappositie betekent letterlijk en figuurlijk afstand. Zowel fysiek als emotioneel. Dit kan wel eens voorkomen als jullie ruzie hebben of als de één net wat te diep in het glaasje heeft gekeken die avond. Het moet echter geen gewoonte worden.

Positie 2: kont tegen kont

Slapen jullie altijd met jullie billen tegen elkaar aan? Volgens onderzoek betekent dit dat zowel jij als je partner vrij is van geest. Waarschijnlijk zijn jullie beiden onafhankelijk en zelfverzekerd. Daarnaast betekent deze slaappositie dat jullie seksueel sterk verbonden zijn.

Positie 3: lepeltje-lepeltje – grote lepel

Liggen jullie vaak lepeltje-lepeltje en ben jij dan de grote lepel? Dit betekent dat jij graag voor een ander zorgt en soms je partner iets te veel beschermt. In het slechtste geval kan dit betekenen dat je soms ook erg jaloers bent in de relatie.

Positie 4: lepeltje-lepeltje – kleine lepel

Slaat jouw partner ’s nachts altijd zijn of haar armen om jou heen en fungeer jij als het kleine lepeltje? Dit betekent dat jouw partner het fijn vindt om zijn gevoelens te uiten en graag intiem met jou is. Jij voelt je waarschijnlijk beschermd en veilig.

Tijd om een nieuwe positie te proberen misschien? Slaap lekker!

Danielle van HoekGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden