seks Beeld Getty Images
seksBeeld Getty Images

Kun je lastig klaarkomen? Try tantraseks

Een 5000 jaar oude Indiase levensfilosofie waarbij liefde, spiritualiteit en seksualiteit samengaan. Dat is tantra: een methode tot ontspanning en het leert je bewust te worden van je gevoelens en emoties. Ehm, what?

Bij tantra draait het om durven genieten van je lichaam. Deze manier van making love verhoogt de sensualiteit omdat het al je zintuigen prikkelt. Maar hoe voelt dat dan?

Oplossing voor vrouwen?

Voor vrouwen die niet gemakkelijk klaarkomen, is tantraseks eventueel de oplossing. Tijdens de tantrische seks wordt de geslachtsgemeenschap uitgesteld en wordt er vooral aandacht besteed aan het voorspel, zodat de vrouw de tijd heeft om opgewonden te raken.

Tantraseks is goed voor de man

Voor de man is het ook aantrekkelijk, omdat de spanningsboog veel langer wordt vastgehouden. Uiteindelijk is het orgasme hierdoor vele malen intenser. Ook mannen die (te) snel klaarkomen hebben baat bij tantrische seks: door het uitstellen van het orgasme vergroot hij zijn uithoudingsvermogen.

De love story van Laura en Ryan

‘Leeftijd heeft bij ons nooit een rol gespeeld’

Heeeeel belangrijk

Bij tantraseks staat het voorop dat je leert dat de weg naar een orgasme toe prettiger hoort te zijn dan het orgasme zelf. Hoe fijn de ontlading ook voelt, het spel dat je samen speelt brengt je dichter tot elkaar, zowel op spiritueel als lichamelijk niveau.

Tips voor hoe je zintuigen kan prikkelen:

  • Voordat je gemeenschap hebt, is het prettig om de zintuigen te stimuleren, zodat de seks sensueler wordt. Focus je verder op je ademhaling en praat nog steeds niet. Voorbeelden van zintuigen prikkelen:
  • Reuk: houd af en toe een geurig lapje/flesje/object onder de neus van je partner. Essentiële olie bijvoorbeeld, maar ook een zweem van je parfum of iets geurigs uit de keuken. Doe dit niet te snel en wissel het af met andere prikkels.
  • Smaak: geef je partner af en toe een hapje eten of een slok drinken. Wissel af met zoet, zout, hartig, bitter, warm en koud. Wees creatief!
  • Tast: als je partner nog aangekleed is, trek dan zachtjes aan een kledingstuk om aan te geven dat iets wel uit mag, stimuleer stukjes blote huid met een veertje, satijnen sjaal of met je adem. Doe het niet teveel en onverwachts, maak het spannend.

Ready? Let’s go!

  1. Zorg dat je beiden gedoucht bent en iets aanhebt, waardoor niets wordt afgekneld: zo stroomt het bloed beter door je lichaam.
  2. Smeer jezelf in met geurende olie of bodylotion.
  3. Maak de kamer waarin je tantra wilt beoefenen warm en gezellig.
  4. Steek kaarsen aan, leg iets zachts op de grond, verwarm de kamer en zet toepasselijke muziek op.
  5. Blinddoek je partner voordat hij of zij de kamer binnenkomt en leid diegene naar de plek waar je wilt gaan liggen.
  6. Praat niet tijdens het ritueel. De zintuigen worden door het ontbreken van spraak en zicht geprikkeld.

Neem de tijd, geef je partner de tijd en geniet!

Bron: Redactie Flair

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden