koppel in bed couple in bed Beeld Getty Images
koppel in bed couple in bedBeeld Getty Images

Ik geef mijn seksleven een 7: ‘Mijn vrienden denken dat ik op seksueel gebied tekortkom’

Wilfred (36) woont zes jaar samen met Eva.

“Zou ik dan echt al ouder worden en mijn libido verliezen? Dat hoor je soms.”

Onregelmatig

“Ik geef mijn seksleven een 7. Het is niet super geweldig, maar ook niet bar slecht. De voornaamste reden hiervoor is dat Eva en ik elkaar door ons werk erg onregelmatig zien. Wij zijn het schoolvoorbeeld van een stel dat elkaar op het werk heeft leren kennen.

Eva is stewardess, ik draai onregelmatige diensten bij de beveiliging op Schiphol. Daardoor komt het wel eens voor dat we elkaar dagen niet zien. Mijn vriendin doet intercontinentale vluchten, waardoor ze meestal een halve, soms een hele week weg is. Ook ik heb niet echt een klassieke negen-tot-vijf-baan.

En als we dan een keer gezellig samen thuis zijn, zijn we vaak te moe om elkaar eens even lekker te grazen te nemen. Daarom schiet de seks er nogal eens bij in. Veel vrienden van me denken volgens mij dat ik op seksueel gebied tekortkom. Maar het gekke is dat ik het niet eens zo erg vind dat ik een middelmatig seksleven heb.

Natuurlijk vind ik het hartstikke lekker om met mijn vriendin te vrijen. Dat is meestal vrij basic: gewoon lekker in bed, ik boven, zij boven of op z’n hondjes. Dat vinden we gewoon het fijnst. Maar ik kan er niet mee zitten als ik een paar dagen geen seks heb. Als ik geil ben en Eva is er niet, dan trek ik me gewoon af.

Met een fantasie of soms met een boekje of een filmpje van internet. Als ik dan een orgasme heb gehad en m’n boekje weer opruim, voel ik me wel eens een loser. Maar aan de andere kant: ik was geil, wilde klaarkomen en dat is dan gebeurd, punt. Dan ga ik gewoon weer verder met mijn dagelijkse dingen.”

Seksbehoefte

“Af en toe vraag ik me af of ik wel helemaal normaal ben, qua seksbehoefte dan. Dat zogenaamde gemiddelde van twee, drie keer per week, dat halen mijn vriendin en ik bijna nooit. In de bladen lees je dat dat de norm is. Als ik mijn vrienden moet geloven, dan zit ik qua frequentie echt in de degradatiezone, zoals ze dat noemen. Zou ik dan echt al ouder worden en mijn libido verliezen?

Dat hoor je soms. Het vreemde is dat ik dat zelf dus helemaal niet zo voel. Sommige collega’s zeggen dat een dag niet geneukt, een dag niet geleefd is. Waar slaat dat op?, denk ik dan. Zin zij zo simpel? Of ligt het aan mij? Als ik het met vrienden of voetbalmaten in de kroeg over onze sekslevens heb, krijg ik de meest bizarre tips om mijn seksleven op te krikken: andere standjes, speeltjes, rollenspellen...

Sommigen zeggen dat ik er stiekem een vriendinnetje bij moet nemen, zodat ik ook seks kan hebben als Eva weg is. Dat zal ik nooit doen, daarvoor hou ik te veel van haar. Bovendien zijn we ontzettend happy samen. Als we bij elkaar zijn, hebben we het heel erg fijn.

Ik kan me echt verheugen op het moment waarop Eva en ik weer een paar dagen samen zijn. Dan koken we uitgebreid, kletsen bij en duiken ‘s avonds lekker het bed in. Gewoon knus tegen elkaar aan liggen en een serie als ‘24' of ‘Lost’ kijken, daar kan ik ontzettend van genieten. Soms is dat net zo lekker of lekkerder dan seks. Klinkt dat gek? Ik zal toch niet de enige man in Nederland zijn die er zo over denkt?”

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden