Ik geef mijn seksleven een 6: 'Weinig van mijn vriendinnen weten dat ik lijd aan vaginisme' Beeld Getty Images
Ik geef mijn seksleven een 6: 'Weinig van mijn vriendinnen weten dat ik lijd aan vaginisme'Beeld Getty Images

Ik geef mijn seksleven een 6: 'Weinig van mijn vriendinnen weten dat ik lijd aan vaginisme'

In de rubriek ‘Ik geef mijn seksleven een…’ vertellen Flair-vrouwen alle ins en outs over hun seksleven. Rinske (30) is getrouwd met Arno (35), samen hebben ze een zoontje (1).

Aantal bedpartners: 8

Hoe vaak: 1 keer per week.

Laatste keer: afgelopen zondag.

Speeltje: glijmiddel.

Fantasie: seks in de disco.

Favoriet standje: standje 69.

Raarste plek: tegen een boom.

Ik geef mijn seksleven een 6

"Voor mij voelde het echt als een verlossing, toen ik er acht jaar geleden bij de huisarts achter kwam dat ik vaginistisch ben. Eindelijk wist ik waardoor ik zo veel pijn had bij het vrijen, waar alle schimmelinfecties vandaan kwamen en waarom ik nooit echt van seks kon genieten. Het leek altijd alsof het bij mij van onder versleten was, als ik met mijn jeugd vriendje stoer meedeed tijdens de seks, maar ondertussen kapot ging van de pijn. Sinds ik het weet, ben ik volledig gestopt met penetratie."

Penetreren compenseren

"Arno en ik doen nog wel aan seks, maar dan zonder het 'erin, eruit'. Het klinkt een beetje saai, maar dat is het absoluut niet. Het gaat uiteindelijk om de kunst van de opwinding en daar heb ik me dan ook in verdiept. Ik heb veel boeken gelezen en een cursus tantra gevolgd, alles om het penetreren te compenseren. Het komt meer aan op strelen, oogcontact, zachtjes sexy dingen fluisteren en natuurlijk de honderd-en-één manieren van standje 69, waarbij we allebei tot een hoogtepunt komen. Je hoeft je echt niet te vervelen in bed.

Weinig van mijn vriendinnen weten dat ik lijd aan vaginisme. Gesprekken met hen over seks vind ik dan ook lastig. Of ik zwijg of ik verzin wat. Wel ben ik actief op een speciaal forum. Wij 'vaginistische vrouwen' zijn een groep waarover je niet veel hoort. Er rust een taboe op het onderwerp en daarom praten we er niet openlijk over. Bang dat mensen je een tutje vinden, terwijl we gewoon leuke, vlotte en soms heel sexy vrouwen zijn."

Vaginisme en kinderen

"We kunnen zelfs op een natuurlijke manier kinderen krijgen, zij het op de lesbische manier met een spuitje, al dan niet met slangetje eraan. Zo ben ik ook in verwachting geraakt van onze zoon. Vrij suf. Van het geklungel met opgevangen sperma werd ik niet bepaald opgewonden. De man heeft natuurlijk niet voor niets zelf een prachtige 'spuit' gekregen, maar als die er gewoon niet in wil, kun je maar beter eieren voor je geld kiezen. Helemaal erg zijn de mensen die denken er verstand van te hebben.

Laatst was ik bij een psycholoog van mijn werk en op de een of andere manier kwam het op mijn seksleven. Toen kreeg ik dingen te horen als: 'Wees maar blij dat je een man hebt die je ook zo accepteert”. En: “Als je vertrouwen in jezelf groeit, zul je zien dat je ook aan de onderkant meer ontspant.” Alsof je met vaginisme per definitie een waardeloze vrouw bent zonder zelfvertrouwen! Ik voel me juist veel sexier dan in de jaren hiervoor, omdat ik nu degene ben die beslist en kan genieten."

Lees ook Rogier (33): ‘Ik heb er zo’n spijt van dat ik het heb uitgemaakt met mijn ex’

Best interessant

"Sinds ik weet dat ik vaginistisch ben, heb ik twee lovers gehad, waarvan een nu mijn man is. Het gekke is dat beide mannen geen moeite hadden met mijn geheim. Niet dat ze niet van seks hielden, maar ze bleken voor mij te gaan en seks zonder penetratie best interessant te vinden. Je moet alleen wat creatiever zijn, met spiegels, veren, massageolie en glijmiddel bijvoorbeeld.

Als Arno en ik er echt de tijd voor nemen vliegen de vonken er vanaf. Ik zou iedere vrouw aanraden haar partner te verleiden niet altijd voor de penetratie te gaan, want het kan extra creativiteit en dynamiek toevoegen."

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Joan Makenbach | Beeld: Getty Images

Lisa CostersGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden