Ik geef mijn seksleven een 6: 'Liever iets minder opgewekt dan geen seks' Beeld Getty Images
Ik geef mijn seksleven een 6: 'Liever iets minder opgewekt dan geen seks'Beeld Getty Images

Ik geef mijn seksleven een 6: 'Liever iets minder opgewekt dan geen seks'

In de rubriek 'Ik geef mijn seksleven een...' vertellen Flair-vrouwen alle ins en outs over hun seksleven. Marleen is 34 jaar en heeft al tien jaar een relatie met Patrick. Samen hebben ze een dochtertje van 4 jaar.

Aantal bedpartners: 7

Hoe vaak: momenteel nauwelijks

Laatste keer: acht maanden geleden

Speeltje: vibrator

Fantasie: vrijen met een vrouw

Favoriete standje: op z’n hondjes

Raarste plek: op het strand

Ik geef mijn seksleven een 6

"Kies ik voor mijn seksleven of voor mijn humeur? Met die vraag heb ik de laatste anderhalf jaar erg geworsteld. Mijn halve leven kamp ik al met depressieve gevoelens, al wilde ik ze niet erkennen. Ik zie dingen snel somber in. Dat verergerde na de geboorte van onze dochter vier jaar geleden. Ik had een nare bevalling en belandde maar niet op die roze wolk."

Aan de bel trekken

"Ondanks mijn fijne relatie en lieve kindje bedacht ik dat het leven voor mij eigenlijk niet meer hoefde. Daar schrok ik zo van dat ik aan de bel heb getrokken. De huisarts stuurde me door naar een psychiater, die me antidepressiva voorschreef. Ik mis een stofje in mijn hersenen dat voor het geluksgen zorgt. Met die medicijnen werd ik weliswaar iets minder negatief, maar ze vlakten wel al mijn gevoelens af. Spontaan hard lachen deed ik niet meer en vooral in de slaapkamer merkte ik dat er iets wezenlijks was veranderd.

Mijn libido zakte naar een nulpunt. Was seks voorheen iets waar Patrick en ik ongeveer drie keer per week erg van genoten, nu vond ik het een vieze bedoening en had ik nauwelijks zin meer. Ik verzon de geijkte smoesjes, zoals 'hoofdpijn' en 'moe' en ging veel eerder dan Patrick naar bed. Ik denk dat we het in de anderhalf jaar dat ik die pillen slikte drie keer hebben gedaan."

Geen zin door de antidepressiva

"Die keren deed ik het tegen mijn zin en met een flinke dosis glijmiddel. Puur om Patrick te plezieren en omdat seks erbij hoort als je getrouwd bent. Ik had de bijsluiter wel even doorgekeken, waarin stond vermeld dat de medicijnen 'enig effect op je seksleven konden hebben'. Maar er werden zoveel ellendige andere bijwerkingen genoemd dat ik er beroerd van werd en de bijsluiter snel heb weggestopt.

Nadat ik Patrick een aantal maal had afgewezen, ging er bij hem een lichtje branden. Kwam mijn afkeer van seks niet door die antidepressiva? Ik wilde niet eens meer knuffelen. Geen behoefte aan. We leefden als broer en zus. Gelukkig heb ik een schat van een man, die me nooit gedwongen of gepusht heeft. We konden er goed over praten. Ik was bang dat ik hem zo in de armen van een andere vrouw dreef, maar die angst heeft hij weggenomen. Hij zag dit als een tijdelijke periode in ons huwelijk."

Lees ook Bedgeheimen: ‘Seks in een lift, dat lijkt me echt een adrenalinekick van jewelste’

Erotische gevoelens

"In overleg met de huisarts ben ik twee maanden geleden gestopt met de pillen. Ik heb hem eerlijk verteld dat ik het gevoel heb dat mijn leven wordt afgeremd. En vooral mijn seksleven. Natuurlijk ben ik op mijn hoede voor een terugval in negatieve gedachten en oude patronen, maar ik vind het geen scheiding waard. Liever iets minder opgewekt dan geen seks.

Het duurt nog wel een week of zes voordat die troep uit mijn lichaam is. Patrick en ik hebben nog niet met elkaar gevreeën, omdat het me niet lukt te ontspannen. Wel merk ik dat ik erotische gevoelens terug krijg. Als ik een seksverhaal lees, raak ik licht opgewonden. Soms denk ik: nu moet ik eigenlijk Patrick erbij halen. Vandaar dat ik ons een zes geef, waar ik tot voor kort een dikke onvoldoende had gegeven."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden