hispanic woman laying in bed smiling in sleep Beeld Getty Images
hispanic woman laying in bed smiling in sleepBeeld Getty Images

Huh? Wat je nog niet wist over een slaaporgasme

Vergeet je partner of de seksspeeltjes in je nachtkast om een orgasme te beleven. Je kunt zelfs al slapend een waanzinnig hoogtepunt bereiken. Lees eerst onze zeven weetjes over slaaporgasme en kruip daarna onder de wol voor een zachte (of wilde?) nacht.

1. Vrouwen kunnen altijd én overal een slaaporgasme krijgen.

Natte dromen alleen voor mannen? Nope. Een studie van The Journal of Sex Research ontdekte in 1986 dat 37% van de vrouwelijke respondenten al een natte droom had ervaren.

2. Sommige vrouwen krijgen eerder een slaaporgasme dan een wakker orgasme.

Sommige vrouwen bereiken nooit een hoogtepunt tijdens seks of masturbatie, hoe hard ze ook proberen. Vaak krijgen ze zonder moeite wel een orgasme tijdens hun slaap. Niet zo onlogisch, zeggen wetenschappers: in je seksdromen staat er geen stapel afwas naar je te staren, bestaan deadlines niet en voel je je totaal ontspannen.

3. Mensen hebben 'gevoelens' in hun geslachtsdelen tijdens de remslaap.

Tijdens de remslaap, stroomt er meer bloed naar je vagina. Dat is ook het moment dat je het hevigst droomt.

4. Een slaaporgasme ervaar je meestal tijdens een seksdroom. Ook al kun je je er niets van herinneren.

Het kan dat je éérst een seksdroom hebt, waardoor er meer bloed stroomt naar je vagina en er daardoor een orgasme ontstaat. Maar het kan ook andersom. Door de grotere bloedtoevoer naar je vagina tijdens de remslaap, kun je beginnen met seksdromen, waardoor er een orgasme kan ontstaan. Wetenschappers zitten zelf nog wat met de handen in het haar. Toch denken ze dat een seksdroom meestal voorafgaat aan een slaaporgasme. Ook al herinner je je niks van die droom.

5. Sommige slaapposities bevorderen seksdromen en slaaporgasmes.

Een studie uit 2012 bevestigt dat buikslapen hand in hand gaat met intens dromen. Lees: seksdromen. De uitleg is weer zo klaar als een klontje: als je op je buik slaapt, is het contact tussen je bed en je vagina groter en dat kan je opwinden tijdens je slaap.

6. Slaaporgasmes krijgen is perfect normaal. En awesome!

Werd je wakker na een tenenkrullend slaaporgasme en dacht je toen: o nee, ik ben abnormaal? Beschouw het eerder als een cadeautje van je hersenen. Het is namelijk een teken dat je libido en je erotische verbeelding in topvorm zijn. Een klein vreugdedansje is zelfs op z'n plaats. Je er schuldig over voelen is hélemaal niet nodig. Ook al was de seksdroom die er aanleiding toe gaf ronduit raar of verrassend. Dromen zijn symbolisch. Dat je ex de hoofdrol speelt in je seksdroom, betekent niet dat je hem terug wilt.

Lees ook Happy end: seks in de trein

7. Probeer niet te hard.

Net als bij een wakker orgasme, krijg je een slaaporgasme als je lichaam daar klaar voor is. Het proberen te forceren, helpt niet. Ook al heb je ondeugende gedachten voor het slapengaan, slaap je op je buik en staat Sexual Healing van Marvin Gay op repeat, het is géén garantie dat je een slaaporgasme zal beleven. Duimen maar en hoop dat het binnenkort eens gebeurt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden