only plans Beeld Getty Images
only plansBeeld Getty Images

How nót to date: Only Plans is de nieuwe toxic datingtrend

Online daten om de ware te vinden: the struggle is real. Heb je een match, dan is het tijd voor de eerste date. Wanneer? Waar? Hoe laat? Eindelijk heb je een datum geprikt en komt de afspraak dichterbij, maar op het laatste moment besluit jij of je date om te cancellen. Het is de toxic datingtrend du moment, genaamd Only Plans.

En deze datingtrend is lang niet zo onschuldig als het lijkt.

Only Plans

De naam Only Plans is bedacht door datingapp Plenty of Fish als woordspeling op - je raadt het al - de populaire app Only Fans. Wat houdt deze trend precies in? Het is het herhaaldelijk (online) plannen van dates met iemand, maar uiteindelijk nooit echt met diegene afspreken. Dates worden dan vaak op het laatste moment afgezegd, met smoesjes als een dringende werkafspraak of te weinig tijd.

Only Plans is níet hetzelfde als het klassieke niet komen opdagen, waarbij je je date echt in z'n eentje laat zitten in een café en niks van je laat horen. Bij Only Plans is er juist wel communicatie. Mensen appen eerlijk dat ze niet meer kunnen komen en doen vaak zelfs een suggestie voor een nieuwe datum.

En daar ligt het probleem. De datingtrend is toxic omdat je het gevoel krijgt dat er nog hoop is op een date, terwijl er uiteindelijk nooit in het echt wordt afgesproken. Je houdt iemand gewoon aan het lijntje. Best wel lullig dus...

Waarom?!

But why? Waarom zouden mensen alleen maar dates afzeggen en nooit afspreken? Door met elkaar te appen, maar niet af te spreken, krijg je wel de aandacht die je zoekt, maar zonder risico's, gedoe of tijdsverspilling. Want alleen met elkaar appen is lekker veilig. Daarnaast is er tegenwoordig zo veel keuze op datingapps, waardoor je soms niet meer weet met wie je nou echt op date wil gaan.

Only Plans kan je dateleven best wel in de weg zitten, want je gaat de ware natuurlijk nooit ontmoeten als je alleen maar dates afzegt. Du swipe, app, plan die date en hup naar het café om die Tinderdate eindelijk in het echt te spreken. You can do it!

Bron: PureWow

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden