Phubbing Beeld GettyImages
PhubbingBeeld GettyImages

Guess what? Phubbing is slecht voor je relatie

Dingdingding. Je bent op een date, maar de appjes op je telefoon blijven binnenstromen. Je probeert het te negeren, maar je nieuwsgierigheid neemt het over en je werpt toch even een blik op je scherm.

That's it, je hebt de eerste stap naar een slechte afloop van de date al gezet.

Wat is phubbing?

Phubbing is een samenstelling van de Engelse woorden ‘phone’ en ‘snobbing’. Het houdt in dat je meer aandacht besteedt aan je telefoon dan aan de gezelschap waarmee je bent. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat al die momenten waarop je op je telefoon kijkt opgeteld ervoor kunnen zorgen dat je partner zich minder comfortabel voelt in de relatie.

Dichtbij, maar mentaal mijlenver

Je zit tegenover elkaar aan tafel, maar de mentale afstand is enorm. Die paar mailtjes die je snel tussendoor even beantwoordt kunnen ervoor zorgen dat je onbewust een boodschap zendt naar je partner: mijn telefoon is belangrijker dan jij. Resultaat: conflicten en ontevredenheid in de relatie, die misschien uiteindelijk op de klippen loopt. Dus heb je een etentje? Zet je telefoon op 'niet storen’ en geniet van de quality time met je partner!

Wist je dat:

  • Hersenonderzoek heeft aangetoond dat wanneer je ogen afdwalen, je geest dat ook doet.
  • Meer dan een derde van alle mensen die het gevoel hebben dat ze gephubbed worden dit gedrag als een trigger voor hun depressie zien.

Bron: ND, Nation

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden