Vrouwen Beeld Getty Images
VrouwenBeeld Getty Images

Green please: déze 4 green flags hinten op een succesvolle relatie

Vaak wordt ons geadviseerd te letten op allerlei red flags in onze relaties, maar wist je dat er ook green flags zijn? Deze green flags zijn het tegenovergestelde van de welbekende red flags. Oftewel: positieve tekenen die duiden op een gezonde en succesvolle (potentiële) relatie. Benieuwd wat de green flags zijn? We've got 'em.

Therapeut en relatie-expert Jessica Small ging erover in gesprek met CNBC. Dit is waar je op moet letten!

Heldere en duidelijke communicatie

Er is geen sprake van giswerk tussen jou en je potential lover. “Je wil je niet continu afvragen wanneer iemand contact met je opneemt of bezig zijn met het ontcijferen van cryptische berichten”, zegt Jessica.

Kortom: communication is key. Ben je aan het daten met iemand die zeer goed zijn of haar gevoelens met jou communiceert? Dikke green flag!

Er wordt voldoende informatie met elkaar gedeeld

“Als iemand genoeg informatie over zichzelf deelt waardoor je het gevoel krijgt dat je diegene leert kennen maar tegelijkertijd nog steeds nieuwsgierig blijft, is dat een goed teken”, vertelt Jessica. Denk aan gesprekken over ex-partners. Volgens haar is het prima om het over oude relaties en exen te hebben, maar dat moet niet het énige zijn waar jullie over praten.

“Aan het begin van een relatie draait het om het opbouwen van vertrouwen. In deze fase beslis je of de persoon waarmee je aan het daten bent op de hoogte mag zijn van alle ins en outs in jouw leven.”

Gemeenschappelijke interesses

Wanneer we het enorm naar ons zin hebben tijdens onze dates, zijn we geneigd om bepaalde zaken die belangrijk zijn voor een succesvolle, langdurige relatie te negeren. Jessica zegt: “Het hebben van gemeenschappelijke interesses en het hebben van dezelfde normen en waarden zijn belangrijke onderdelen van succesvolle relaties.”

Zodra jullie er klaar voor zijn om het hierover te hebben, is het belangrijk om zo eerlijk mogelijk te zijn en aan te geven op welke vlakken jullie wel en níet bij elkaar passen.

Het respecteren van elkaars grenzen

Ook een hele belangrijke! Volgens Jessica is het belangrijk dat een potentiële partner attent is en zich bewust is van jouw grenzen. “Als jouw grenzen ietwat onduidelijk zijn voor jouw potentiële partner en hij of zij om verduidelijking vraagt om zodoende rekening met jou te houden, is dat ook een green flag.”

Een voorbeeld: jij vindt het fijner om in het openbaar af te spreken als jullie op date gaan. Hoe reageert diegene als jij voorstelt om een dagje naar het museum te gaan — of ergens te gaan lunchen? Stemt je date hiermee in of probeert diegene jouw alsnog over te halen om bij hem of haar thuis af te spreken? Dat laatste kan erop wijzen dat diegene jouw grenzen mogelijk niet respecteert.

In the end moet je vertrouwen op je onderbuikgevoel. Let op de red flags, maar vergeet ook niet te kijken naar de mooie dingen. Oftewel: de green flags.

Bron: CNBC

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden