Man in orange Beeld Getty Images
Man in orangeBeeld Getty Images

Go get him: 6 tips om een verlegen man te versieren

Een verlegen man zal niet snel naar jou toe komen. Jammer, want jij ziet hem wel zitten. Trek je stoute schoenen aan en versier hem! Volg deze stappen om de timide man (voorzichtig) aan de haak te slaan!

Benader hem voorzichtig en maak een simpel praatje.

Verlegen mannen zijn net als iedereen, alleen hebben ze een muur. Wees niet te direct, dat zal hem afschrikken. Begin gewoon een gesprek over iets simpels, zoals het nieuws, het weer, iets uit de omgeving. Het hoeft niet iets heel interessants te zijn, want hij zal je zeker weten onthouden om het feit dat jij op hém afstapte.

Kom met hem in contact via sociale media

Het zal hem minder intimideren als jij hem een berichtje stuurt op Facebook of Instagram. Doordat er geen face-to-face contact is, zal hij zich minder zenuwachtig maken en zich beter op zijn gemak voelen. Begin het gesprek weer met iets luchtigs en stel daarna oprecht geïnteresseerd vragen over zijn leven: werk, familie, vrienden, hobby's etc.

Tast af en geef hints

Hij zal je nu al meer vertrouwen na een week of twee chatten. Nu kun je steeds meer subtiele hints laten vallen dat je hem leuk vindt. Tast ook af wat hij van jou vindt. Uitdagen is beter dan direct mee uit vragen.

Zorg dat je hem weer tegenkomt

Hij heeft vast plekken waar hij regelmatig komt op vaste tijden: de supermarkt, de kroeg of iets dergelijks. Ga daarheen met een stel vriendinnen en maak weer een praatje. Raak hem een aantal keer aan tijdens het gesprek (niet te vaak!). Als je merkt dat hij het niet prettig vindt, stoppen. Bij begroeting of afscheid kun je bijvoorbeeld al drie zoenen geven en bij de volgende ontmoeting geef je een knuffel.

Vraag hem uit

Vraag het niet op een plek waar vrienden of anderen het kunnen horen of zien. Voorkom dat hij zich onder druk gezet voelt om ja te zeggen. Nog beter is om het via online communicatie te vragen. Zo kan hij er eventjes over nadenken. Houd de date simpel... Zeg niet: Laten we naar een vijf sterrenrestaurant gaan! Merk bijvoorbeeld op dat je die ene film heel graag wil zien: "Toevallig draait-ie dit weekend, wil je mee?".

Stel hem op zijn gemak

Geef ten eerste complimentjes. Iedereen houdt ervan en onzekere mensen kunnen helemaal opleven van lieve of bemoedigende woorden. Wees ten tweede geïnteresseerd in wat hij heeft te zeggen, luister goed naar hem en glimlach ten alle tijden. Ten derde: tut je mooi op voor de date, maar blijf bereikbaar. Sommige mannen spreken vrouwen niet aan die té mooi lijken.

Met deze tips moét het wel lukken. Succes!

Bron: Wikihow

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden