Seks Beeld GettyImages
SeksBeeld GettyImages

Expert onthult: met déze 4 stappen leer je weer te genieten van seks

Not breaking news: in de sekswereld wordt er vaak vooral gefocust op het genot van de man. Er is duidelijk sprake van een orgasmekloof. Lees verder hoe jij als vrouw leert te genieten van seks.

En dat doe je het best door op jezelf en je eigen genot te focussen!

Wist je dat...

  • Uit grootschalig onderzoek van het Amerikaanse Kinsey Institute (2017) is gebleken dat slechts 66 procent van de vrouwen die seks hebben met een man een orgasme ervaart. Terwijl 95 procent van de mannen die seks hebben met een vrouw een hoogtepunt bereikt. The difference is insane.

1. Stop even met partnerseks

Leg geen druk op jezelf en focus op wat jíj lekker vindt. Seksuoloog Elise van Alderen laat in een gesprek met Hln weten dat ze het afraad af om te doen aan partnerseks tijdens de zoektocht naar je eigen genot. Als je al in paniek schiet bij de gedachte dat je partner dit niet leuk zal vinden, heb je het probleem al gevonden.

“Veel vrouwen voelen druk als het aankomt op partnerseks. Ze zijn bang om hem tekort te doen of bedrogen te worden, om niet te voldoen aan de norm, om de liefde van hun partner te verliezen”, vertelt de seksuoloog. Ze zegt dat veel vrouwen seks hebben zonder dat ze opgewonden zijn. En vervolgens niet van de seks genieten.

Dit betekent niet dat je tijdens je zoektocht je partner moet verwaarlozen. Huid-op-huidcontact is heel belangrijk, maar dan zonder de druk dat er seks moet volgen. Als die druk er niet is, zal jullie relatie alleen maar sterker worden.

2. Laat de schaamte los en leer te genieten

De schaamte die er heerst onder zelfgenot moet je negeren. Dit doe je door de gedachte van seks en opwinding in je dagelijkse leven te verweven. Zo kan je bijvoorbeeld erotische verhalen lezen of af en toe naar porno kijken. Dit werkt volgens Elise veel beter dan er elke keer een uur lang op te focussen.

Het moet iets alledaags worden zodat jij ook durft je eigen grenzen te verleggen. You've got nothing to lose but everything to gain!

3. Verken je lichaam

Ontdek welke plekjes van je clitoris en vulva opwindend zijn om aan te raken. Ga door tot je jouw pleasure spot’ gevonden hebt en onthoud deze. Elise vindt dat je specifieke of ingewikkelde technieken het best kan vermijden want ieder lichaam is anders. Alles wat voor jou goed voelt, is goed en wat fout voelt, is fout. Heel simpel.

4. Weet wanneer je opgewonden bent

Soms kan het lastig zijn om te herkennen wanneer je seksueel opgewonden bent. Heb je daar moeite mee? Houd dan deze volgende pijlers aan. Dit gebeurt er met je lijf:

  1. Je ademhaling versnelt, je krijgt vaak een blos op je wangen, en je gaat zweten.
  2. Je seksorganen zwellen op en worden vochtig
  3. En dan heb je laatste en minst aanwezige pijler: seksuele opwinding zit niet in je hoofd maar in je lijf.

Het gaat mis wanneer je in je hoofd gaat zitten op zo’n moment, in plaats van te focussen op de reacties van je lichaam. Uit gaat uiteindelijk om een opgewonden gevoel en niet om een opgewonden gedachte.

Focus on the feeling and good luck!

Bron: Hln

Redactie FlairGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden