grote piemel Beeld Getty Images
grote piemelBeeld Getty Images

Expert legt uit: kun je aan iemands lichaam zien of diegene een grote piemel heeft?

Je weet wat ze zeggen over lange mannen of mannen met grote voeten...maar klopt dat eigenlijk wel? Kun je aan de hand van iemands lichaam zien of diegene een grote piemel heeft? En zo ja, hoe? Uroloog Piet Hoebeke geeft antwoord op deze prangende vragen.

HLN ging in gesprek met uroloog Piet Hoebeke en vroeg hem alles over de grootte van penissen.

Grote piemel

We hebben het ons allemaal weleens afgevraagd: kan je aan iemands uiterlijk afleiden of diegene een grote piemel heeft (die groter is dan het gemiddelde van 9 centimeter in rust)? Zijn grote voeten, grote handen of huidskleur een goede indicatie?

Het blijkt dat genen een belangrijke rol spelen bij hoe groot de penis wordt. “Heeft je vader, grootvader of broer een grote penis, dan heb jij bijvoorbeeld ook een grotere kans op een mooie lengte”, legt uroloog Hoebeke uit aan HLN.

Hoe langer iemand is, hoe groter diens voeten vaak zijn. Maar klopt de gedachte hoe groter de persoon, hoe groter de penis? “Om nu de schoenmaat te laten correleren met de penislengte, dat gaat toch iets te ver en is wetenschappelijk ook ontkracht. En ook grote oren geven geen geheimen over de vorm van de fallus prijs.”

De oren en schoenmaat kunnen dus weinig zeggen over hoe welbedeeld iemand is. Wel blijkt er uit een recent onderzoek dat er verband zou kunnen zijn tussen een grote neus en een grotere piemel. Dus zie je iemand met een hele grote neus, dan heeft ie wellicht ook iets groots in z'n broekje zitten.

Huidskleur en penisgrootte

Er wordt vaak gezegd dat mensen die een donkerdere huidskleur hebben groter geschapen zijn. Maar is dat wel zo? “Zwarte mensen hebben effectief vaker een langere penis dan witte mensen”, bevestigt Hoebeke. “De meeste Europeanen hebben op hun beurt dan weer een groter lid dan Aziatische mannen”, aldus Hoebeke. Waarom dit zo is, is onbekend, maar waarschijnlijk heeft ook dit met genen te maken.

Kijk naar de handen

Dé manier om erachter te komen of iemand groot geschapen is? Kijk naar iemands vingers, specifiek naar de ‘digit-ratio’. “Let eens op de verhouding tussen ring- en wijsvinger. Bij mannen is de ringvinger langer dan de wijsvinger. Hoe groter dit verschil, hoe waarschijnlijker de gok dat er een groot mannelijk geslachtsdeel mee gemoeid is”, aldus de uroloog.

Weet je dat ook weer!

Bron: HLN.be

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden