Lepeltje-lepeltje / Spooning Beeld Getty Images
Lepeltje-lepeltje / SpooningBeeld Getty Images

Echt waar: Lepeltje-lepeltje liggen is goed voor je relatie

Big spoon or little spoon? Lepeltje-lepeltje in slaap vallen met je lover is super fijn. Maar wist je ook dat op deze manier slapen heel gezond kan zijn voor je relatie?

Weet je gelijk welk standje je vanavond echt moet uitproberen!

Wat is lepeltje-lepeltje liggen?

Lepeltje-lepeltje liggen, ook wel spooning genoemd, is net als twee ‘lepels’, die perfect in elkaar passen, achter elkaar liggen. Een fijne knuffelhouding, want knuffelend in slaap vallen, wie wil dit nou niet? Wat het zo lekker maakt is het intieme contact dat je dan met je partner hebt. Vooral wanneer je de ‘kleine lepel’ bent, kan het een veilig en verbonden gevoel creëren.

‘De grote lepel’, ligt er wel altijd wat minder ontspannen bij. Als je namelijk te lang in de knuffelhouding ligt, kan je een lamme arm krijgen (als je partner’s hoofd erop ligt) en heb je het haar van je partner in je gezicht. Vandaar dat ‘de grote lepels’ vaak niet zo erg van spooning houden als ‘de kleine lepels’.

Lepeltje-lepeltje liggen is the way to go!

Uit onderzoek van Springer’s Archives of Sexual Behavior blijkt dat stelletjes, die vaak of altijd lepeltje-lepeltje liggen, veel betere relaties hebben dan koppels die dit weinig of nooit doen. Het zou ervoor moeten zorgen dat the spark in je relatie niet verdwijnt en dat de stress die je ervaart in het dagelijks leven (voor even) verdwijnt.

“We ontdekten dat mensen zich veel geliefder voelen als ze knuffelen. Andersom knuffelen ze ook omdat ze liefde en affectie voor hun partner voelen. Knuffelen heeft ook een seksuele kant: vaak leidt het tot seks of gebeurt het na seks. Knuffelen dient dus vele doelen in een romantische relatie en wordt over het algemeen als heel positief ervaren”, aldus de hoofdonderzoeker Robin Edelstein.

Bijna Valentijnsdag en nog geen lover?

Met deze tips kom je de dag door

Geen slapende arm of haar meer in je gezicht

In de ideale situatie hoort het liggen van lepeltje-lepeltje voor zowel ‘de kleine lepel’ en ‘de grote lepel’ comfortabel en fijn te zijn. Nu is dat niet altijd het geval, daarom hebben wij uitgezocht hoe beiden partijen toch kunnen genieten van spooning. ‘Big spoons’ opgelet!

Als je ervoor zorgt dat jouw ‘little spoon’ hun hoofd rust op hun kussen en niet op jouw arm, dan is er ruimte tussen hun kussen en het hoofdbord om jouw arm neer te leggen en zit er een blokkade tussen jou gezicht en hun haar. Met blokkade bedoelen we natuurlijk het kussen. En kijk eens aan, jullie gaan beiden een zorgeloze nacht tegemoet en kunnen dit doen in de knusse knuffelhouding!

Bron: Cosmopolitan, Flair

Gigi MarthaGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden