Gebroken hart Beeld Getty Images
Gebroken hartBeeld Getty Images

Druk aan het daten? Kijk uit voor prowling

De lijn van lekker er op los daten, trekken we dit jaar gewoon door! Meer daten, betekent ook meer nieuwe date-trends. Eén van deze nieuwe trends is prowling. Een trend waar je liever geen onderdeel van wil zijn. Het is namelijk erger dan geghost worden, maar waarom dan?

Prowling, wat is dat?

Na lang online chatten, heb je dan eindelijk een date en je kan niet blijer zijn. Er volgen al snel meerdere dates: alles loopt op rolletjes en het lijkt erop dat jullie op weg zijn naar een relatie. Maar dan, ineens hoor je niets meer van diegene. Zonder uitleg of enige hint dat het niet zo lekker liep, verdwijnt hij of zij uit je leven.

Verbijsterd blijf je achter. Heb je iets verkeerds gezegd of gedaan? Een aantal dagen, weken of maanden later heb je het achter je gelaten, maar dan ineens krijg je weer een berichtje van diegene. Alsof er niets gebeurd is en klaar om verder te daten. Huh? Dat is dus prowling.

Erger dan ghosting

Nu denk je: “Huh, dat is toch ghosting?”. Mhmm nee. Ghosten gaat net wat anders. In dat geval hoor je ook ineens niks meer van je date, maar die blijft dan ook echt weg. Je gaat dan misschien door een periode van veel emoties, maar daarna kan je het achter je laten en verder met je leven. In het geval van prowling, kan dat niet of lastig omdat de persoon weer opduikt.

Hij of zij neemt contact op wanneer-ie er zin in heeft, jij kunt diegene zo niet vergeten, maar daarna word je weer stilzwijgend ‘gedumpt'. Als je niet op je hoede bent, beland je zo in een vicieuze cirkel, waarin je keer op keer gekwetst wordt.

Hoe trap je er niet in?

Nadat je bent geghost, kan je daar even verdrietig over zijn, maar laat dat niet te lang duren. Hoe langer je erover doet om iemand te vergeten, hoe moeilijker het wordt. Zoek afleiding and move on. Zodra die persoon weer terug wil in je leven, kun je hem of haar gelijk afwijzen en vertellen dat je niet meer geïnteresseerd bent, want dat ben je dan ook niet meer. Nu kwets jij de ander en ben jij over it. Dat is precies wat je wilt.

Bron: Fem-Fem

Gigi MarthaGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden