datingprofiel Beeld Getty Images
datingprofielBeeld Getty Images

Don’t do it: 7 dingen die je echt niet in je datingprofiel moet zetten volgens experts

Datingapps: wie kent (en gebruikt) ze niet? Elke vrijgezel heeft weleens op een datingapp gezeten op zoek naar true love. Wil het maar niet lukken om een leukerd te ontmoeten? Misschien ligt het wel aan je profiel...

Dating expert Maria Sullivan en dating coach Lindsay O'Brien vertellen je welke 7 dingen je écht niet in je profiel moet zetten. Succes gegarandeerd!

1. Groepsfoto's

Verkeerde foto's op je profiel kunnen een behoorlijke dealbreaker zijn. Dus denk goed na welke foto's je deelt. Volgens Sullivan is het slim om géén groepsfoto's in je datingprofiel te zetten. Waarom niet? Omdat het heel onduidelijk is wie nou wie is.

Kan je het echt niet laten om je vrienden te laten zien, houd het dan bij slechts één foto. En vul de rest van je profiel aan met leuke foto's van jezelf, want daar zijn singles naar op zoek.

2. Een lijst met dingen die je níet wil

Nog iets wat je niet in je datingprofiel moet zetten: een lijst met dingen die je níet wil. Je moet juist in je profiel zetten wat je wél zoekt in een relatie. Positiviteit werkt een stuk beter dan negativiteit in de vorm van een lijstje met don'ts.

3. Selfies

Selfies zijn een no go. Profielen met selfies doen het namelijk een stuk minder goed op datingapps. Heb je geen leuke foto’s van jezelf waar je in je eentje op staat? Vraag een vriend(in) om een paar foto’s van je te maken tijdens een etentje of wandeling of tijdens een van je favoriete activiteiten. Het is een stuk persoonlijker en komt oprechter over.

4. 13-in-een-dozijn-profielen

Er zijn duizenden mensen die datingapps gebruiken, dus je moet wel een beetje je best doen om op te vallen tussen al die mensen. Met een profiel zonder persoonlijke details ga jij de ware niet vinden. Ook clichés als ‘drankjes doen met vriendinnen’ zijn geen uitspraken die je op laten vallen. Be original, be you!

5. Een vleugje ex

Heb je foto's gebruikt waar je ex nog op staat of waar je hem of haar vanaf hebt geknipt? Don't do it. Gebruik geen foto's waar je met iemand op staat waarvan potentiële dates kunnen vermoeden dat het je ex is. Foto's waar je in je eentje op staat scoren beter.

6. Kleine leugens om bestwil

Maak je profiel niet mooier dan het is. Natuurlijk wil je jezelf in het beste daglicht zetten, maar vertel geen leugens over je lengte, leeftijd of werk en gebruik geen heftige filters voor je foto's. Laat de ‘echte jij’ zien.

7. Good vibes only

Last, but not least: dating coach Lindsay O’Brien is heel stellig over de zin ‘good vibes only’. Toxic positivity is niet wat mensen nodig hebben. Vaak betekent deze zin dat mensen emotioneel onbereikbaar zijn en dat wil je niet!

Heb jij je datingprofiel helemaal omgegooid? Hopelijk heb je straks meer matches en wie weet kom je straks wel de ware tegen. Ready, set, swipe!

Bron: Pure Wow

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden