dildo Beeld Getty Images
dildoBeeld Getty Images

Dit is alles wat jij wilt weten over kristallen dildo’s

Voor veel vrouwen is het misschien nog een onbekend fenomeen: kristallen dildo’s. Breekt dat niet af? Is dat niet koud? Wij zetten alle feiten en fabels voor je op een rijtje. Dan heb jij al je vragen beantwoord en kun je op zoek gaan naar je eerste exemplaar.

Wat zijn de kenmerken?

First of all: wat zijn de kenmerken van een kristallen dildo? Ze zijn zwaar, glad, hard en koud. Dat klinkt op het eerste gezicht niet meteen heel aantrekkelijk. Ze bestaan, net als vele seksspeeltjes, in allerlei kleuren, maten en vormen. Meestal zien ze er gewoon uit als een lange staaf, maar er zijn ook kromme modellen of soorten met een verdikking aan het uiteinde.

Onprettige kenmerken

Waarom zou je een kristallen dildo gebruiken met al die onprettige kenmerken? Mirjam Ravensbergen, ‘pleasure coach’ en eigenaar van een webshop met kristallen dildo’s, vertelt aan LINDA. dat je deze dildo’s op een andere manier en met een ander doel gebruikt dan de bekende speeltjes. Een kristallen dildo is volgens haar bedoeld om mee te vertragen en om intenser te voelen. Niet dat ‘meer, meer, meer’-gevoel dat je wel ervaart bij ‘alledaagse’ seksspeeltjes. Die kou is trouwens makkelijk te verhelpen door de dildo even onder de kraan te houden voordat je ‘m gebruikt.

Tekst gaat verder onder de post.

Seksuele stimulatie

Ravensbergen spreekt over healing toys als het over kristallen dildo’s gaat. Ze zijn niet bedoeld voor snel genot of ontlading. Ze hebben als doel seksuele stimulatie. Ook kunnen ze gebruikt worden voor het op zoek gaan naar gevoelloze en pijnlijke plekken in de vagina en die voorzichtig activeren door aanraking. Dat wordt ‘de-armouring’ genoemd.

Tot nu toe klinkt het niet als een simpel en snel seksspeeltje. Ravensbergen benadrukt ook dat het dat niet is. “Het zal niet voor iedereen zijn. Ik verkoop het over het algemeen meer aan vrouwen die al wat meer met bewustzijn bezig zijn of die aan yoga doen. Vrouwen die een beweging maken van hun hoofd naar hun hart en dan de volgende stap willen maken naar hun seksualiteit”, aldus Ravensbergen aan LINDA..

Gevaren kristallen dildo’s

Ben je nog steeds geïnteresseerd aan het lezen en lijkt een kristallen dildo jou wel wat? We vertellen je wat over de gevaren. Er zijn gynaecologen die waarschuwen dat kristal poreus kan zijn. Hierdoor kunnen bacteriën zich gaan nestelen. Dat hangt wel af van het materiaal en hoe voorzichtig je ermee omgaat. Bij normaal gebruik, goede verzorging en een grondige reiniging van je kristallen dildo is er waarschijnlijk niet veel aan de hand.

Of ze kunnen breken? Dat is eigenlijk niet bekend of veelvoorkomend. Wel belangrijk is het om op te passen als je kristallen sekstoy is gevallen: wanneer je kristallen dildo beschadigt raakt, kunnen er scherpe randjes aankomen. Vul zelf maar in waarom je dat liever niet wil. Ben jij al overtuigd of blijf je liever bij je oude, vertrouwde Satisfyer?

Bron: LINDA.

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden