Ruzie maken Beeld Getty Images
Ruzie makenBeeld Getty Images

Discussie hier, discussie daar: zó vaak maken gelukkige koppels ruzie per week

Hebben jij en je grote liefde nooit ruzie thuis? Dat zou wel eens slecht nieuws kunnen zijn. Ruziemaken blijkt volgens onderzoek namelijk hartstikke goed te zijn voor je relatie.

Gelukkige stellen hebben zelfs meerdere keren per week ruzie. Maar hoe vaak is dat nou eigenlijk?

Lekker ruziemaken

Er is niks mis met ruziemaken binnen een relatie. Integendeel, het is juist hartstikke goed! Ook de gelukkigste koppels maken meer dan eens per week ruzie met elkaar.

Uit onderzoek blijkt dat koppels, die maar liefst 7 keer per week een pittige discussie hebben, het gelukkigst zijn. De koppels die nooit ruzie met elkaar maakten bleken juist minder gelukkig te zijn met elkaar.

In plaats van je emoties voor je te houden, kun je dus beter eerlijk zijn naar je partner toe. En als daar een discussie door komt, kan dat uiteindelijk leiden tot meer begrip en een betere band.

Lees ook: Relatietherapeuten leggen uit: vreemdgaan hoeft dus níet het einde van je relatie te betekenen

Elke ruzie is anders

Maar… ga niet gelijk herrieschoppen thuis! De manier van ruziemaken maakt namelijk wel uit. Volgens psychologen is het belangrijk dat partners elkaar netjes laten uitpraten en goed proberen naar de ander te luisteren. Daarnaast is het geen goed idee om oude koeien uit de sloot halen. Maak ruzie over wat er in het hier en nu gebeurt.

Probeer op zoek te gaan naar een compromis, maar geef elkaar wel de tijd om er een nachtje over te slapen. Daarnaast is het goed om toe te geven als je fout zit en sorry te zeggen. Accepteren en vergeven is daarnaast ook key in een goede relatie.

En na de ruzie een potje goedmaakseks kan natuurlijk geen kwaad.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Amayzine

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden