Vagilender header Beeld Getty Images/Vagilender
Vagilender headerBeeld Getty Images/Vagilender

De Dickalender en Vagilender: spannende kalenders met dickpics en vulva's

De Dickalender, een scheurkalender met 365 dickpics, wil je hebben. De kalender was erg populair vorig jaar. In 2021 besloten drie vriendinnen uit Maastricht om een kalender te maken met allemaal (vrijwillig) opgestuurde dickpics. Dit pakte zo goed uit dat ze dit jaar weer een Dickalender hebben gemaakt én een Vagilender. Flair belde de drie dames op.

Iedere dag een piemel of vulva van je kalender scheuren? Het kan! Check dickalender.com.

Ongevraagde dickpics

Laura, Lana en Sharona maken alle drie gebruik van datingapps. Ze kregen regelmatig ongevraagd dickpics opgestuurd. Laura vertelt dat ze niet per se iets tegen het versturen van piemelfoto's heeft. “Het is alleen niet echt gepast om zo een gesprek te openen en dat gebeurde wel vaak”, zegt ze.

In 2021 hadden de drie dames het uitgebreid over dit onderwerp en ze wilden er iets mee doen. Laura grapte toen ter tijd dat ze met al die ingestuurde dickpics wel een kalender zouden kunnen vullen. “Eerst zaten we een beetje te lachen om het idee, maar later dachten we: waarom doen we dit niet echt?” zegt ze.

Groot succes

Dickalender 2021 was een groot succes. Ze hadden van te voren geen idee hoe het precies zou uitpakken, maar mensen reageerden enthousiast. “Ik moest mijn vader eerst even uitleggen wat het fenomeen 'dickpic’ was, en toen ik vertelde hoe ongepast het is om het zomaar te ontvangen, vond hij het idee van zo'n kalender wel leuk", vertelt Laura.

Vagilender

Op hun website hebben ze een pagina waar mannen een foto van hun piemel kunnen insturen. “We kregen veel vragen en reacties van vrouwen die wilden dat vulva’s ook meer gerepresenteerd worden in het dagelijks leven.” Zodoende werden vrouwen ook opgeroepen om een foto van hun vulva in te sturen. Toen ze er 365 hadden ontvangen, maakten de dames de Vagilender 2023.

“Op het moment dat we de naam bedachten wisten wij alle drie geen eens dat het een vulva heet. Heel erg eigenlijk, dat je zo weinig weet over je eigen lichaam", zegt Laura. Kranten hadden de naam die de dames bedachten al opgepakt, daarom besloten de drie vriendinnen met deze naam in zee te gaan.

Meer herkenning

In eerste instantie hadden de kalenders een humoristisch randje. Nu blijkt dat mensen écht behoefte hebben om meer verschillende geslachtsdelen te zien, omdat de gemiddelde penis of vulva er nou eenmaal niet zo uit ziet als in porno. Hopelijk kunnen mannen en vrouwen zich in deze foto's herkennen en weten ze dat ze niet ‘anders’ zijn dan de rest.

Bron: dickalender.com

Renée KoopmanGetty Images/Vagilender

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden