daten Beeld Getty Images
datenBeeld Getty Images

Daten als verlegen persoon? Met deze tips verlopen je dates een stuk soepeler

Daten: voor een social butterfly helemaal het einde, maar voor een verlegen persoon de absolute hel. Daten kan best moeilijk zijn, vooral als het iemand totaal nieuw voor je is. Iemand waarmee je nooit eerder hebt gesproken of iemand die je zelfs nog nooit hebt gezien. Ahh! Wat doe je dan?

No stress (needed). Met deze tips lopen je toekomstige dates namelijk op rolletjes!

Maak het comfortabel voor jezelf (en je date)

Daten als verlegen persoon kan al spannend genoeg zijn! Kies daarom altijd een activiteit uit waar je je relaxed en chill bij voelt. Verplicht jezelf niet om iets te doen wat je helemaal niet leuk vindt. Activiteiten waar je in het middelpunt wordt gezet, zoals een karaokenight, kan je ook beter vermijden als je verlegen bent en niet graag op de voorgrond staat.

Stel je date voor om iets te doen, waarbij de focus op allesbehalve jou is gericht. Denk aan een museum bezoeken of samen naar een schildercursus gaan. Het leidt lekker af (van jezelf) en het feit dat je op een date bent.

Zoek een date uit die niet te veel tijd inneemt

Terwijl sociale mensen veel energie krijgen van afspraakjes met anderen, krijgen verlegen types daar vaak toch de kriebels van. Dates die erg lang duren, is daarom ook niet echt hun ding. Vermijd als the shy one dan ook dateplekjes waar je een hele dag de tijd voor nodig hebt. Zoals een dagje dierentuin of een dagje pretpark.

Pak het wat kleiner en simpeler aan. Kies voor een koffiedate of een uurtje lunchen. Dan heb je de keuze om weg te gaan of langer te blijven zelf in de hand. Zo zit je nergens aan vast en kan je de date stopzetten zodra je social battery leeg is!

Zorg voor een back-up-plan

Soms kan een date gewoon even teveel worden, ondanks dat jullie het goed hebben voorbereid en alles volgens plan verloopt. In dit het geval, is het helemaal prima om je date dit te vertellen, hem of haar te bedanken voor diens tijd en naar huis te gaan. Het opofferen van je eigen welzijn is niet wat je wil tijdens een date, vooral niet omdat je die persoon nauwelijks kent.

Maar we get it, het kan lastig zijn om dit te vertellen tegen je date, maar eerlijkheid wordt altijd op prijs gesteld. Dus niks om zorgen over te maken. Wil je toch een reden geven waarom je de date afkapt? Vertel dan dat je nog andere plannen hebt. Heb je niet gelogen (want naar huis gaan en knuffelen met je hond of kat is ook een plan) en kan je er toch vandoor gaan.

Bron: Fem-Fem

Gigi MarthaGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden