mannen hoog libido Beeld Getty Images
mannen hoog libidoBeeld Getty Images

Bewezen: mannen met een hoog libido leven langer

Alhoewel het fijn is om te weten dat je partner geen genoeg van je krijgt, kan je soms gek worden van zijn hoge libido. Toch is er goed nieuws: uit onderzoek blijkt dat mannen met een hoog libido langer leven, schrijft de New York Post.

Proost op de vele jaren dat jullie samen het bed in zullen duiken!

Onderzoek naar libido

10 jaar lang deden Japanners onderzoek naar een hoog libido en de gezondheidsvoordelen die daarbij horen. Hier deden ruim 8,5 duizend mannen en 12,5 duizend vrouwen mee.

De resultaten zijn verbluffend: mensen met een lager libido hebben volgens het onderzoek meer kans om alcoholist te worden, diabetes en/of psychische problemen te krijgen. Ook lachen ze minder en bleken ze vaker laag opgeleid te zijn. Wat?!

Mannen met een hoog libido

Bij mannen is zelfs gebleken dat een hoger libido leidt tot meer levenslust en langer leven. Mannen boven de 40 met een laag libido hebben maar liefst 1,94 keer meer kans om te overlijden aan kanker. Ook is gebleken dat zij 1,36 keer vaker overlijden aan hart- en vaatziekten. Bij vrouwen werd dit niet aangetoond in het onderzoek.

Gezond leven? Meer seks!

De onderzoekers denken dat een laag libido slechte gewoontes aan kan wakkeren. Als je gezond wilt leven, moet je dus veel seks hebben, blijkt uit dit onderzoek. Seks zorgt namelijk voor betere slaap, versterkt je immuunsysteem én vermindert depressie.

Tijd voor een sekspartij dus!

Bron: Telegraaf

Lisa CostersGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden