Introvert daten  Beeld Getty Images
Introvert datenBeeld Getty Images

Ben jij een introvert? Met deze tips wordt daten makkelijker

Daten is vaak leuk, maar kan ook echt een struggle zijn! Vooral voor introverte mensen kan daten extra lastig zijn, omdat hun social battery vaak snel omlaag gaat. En bij daten is socializen toch wel echt essentieel. No worries, wij helpen je op weg.

Deze tips kunnen single introverte mensen helpen om in contact te komen met anderen.

Focus op je jezelf en ga op avontuur

Neem een hobby, ga er even tussen uit of spreek af met vrienden of vriendinnen en ontmoet mensen op een natuurlijke manier. Neem deel aan activiteiten over onderwerpen die jij interessant vindt. De kans is groot dat je daar dan iemand tegenkomt met dezelfde interesses. Een mooie ijsbreker om het over te hebben bij jullie eerste date.

Doe het op jouw manier

De meeste introverte mensen zijn geen liefhebber van drukke party’s en clubs. Begrijpelijk, het kan er soms heftig aan toe gaan. In plaats van jezelf te beperken om nieuwe mensen te ontmoeten door deze outgoing places te ontwijken, kun je ook sociaal zijn op jouw eigen manier. Introverte mensen geven vaak de voorkeur aan kleinere groepen.

Nodig iemand uit om ergens een ijsje te eten of een kopje koffie te drinken. Veel minder mensen, veel minder prikkels en veel minder druk om sociaal bezig te zijn. Lekker rustig, helemaal perfect!

Online kan het ook

Sta open voor contact, ook online. Introverte mensen vinden het vaak makkelijker om te kunnen communiceren zonder dat daar sociaal contact voor nodig is. Maak daar gebruik van en communiceer bijvoorbeeld eerst online met mensen, voordat je met ze op date gaat. Dan is de eerste stap al gemaakt en gaat het tijdens de date hopelijk verder dan alleen small talk.

Be you!

Doe je niet anders voor dan wie je bent in een eerste gesprek met iemand. Als je op date gaat, wil iemand jou true self leren kennen. Blijf daarom ook trouw aan jezelf en zeg bijvoorbeeld niet dat je van uitgaan, drinken en feesten houdt wanneer dat helemaal niet zo is.

Als die persoon jou echt op een romantische manier wilt leren kennen, en jou niet de druk geeft om jezelf super goed te moeten verkopen, dan zit het goed. Zo niet, ja, dan is het foute boel.

Have fun dating!

Bron: Bedrock

Gigi MarthaGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden