Ben je op zoek naar nieuwe vrienden? Met deze tips kom je gemakkelijk in contact met andere mensen! Beeld Getty Images
Ben je op zoek naar nieuwe vrienden? Met deze tips kom je gemakkelijk in contact met andere mensen!Beeld Getty Images

Ben je op zoek naar nieuwe vrienden? Met deze tips kom je makkelijk in contact met andere mensen

Misschien is het voor jou vanzelfsprekend, maar het maken van nieuwe vrienden is niet voor iedereen makkelijk. Je bent verlegen, onzeker over hoe je iemand moet benaderen of je bent in een nieuwe stad gaan wonen. Er zijn genoeg redenen waarom het lastig kan zijn om nieuwe vriendinnen te vinden. Flair geeft daarom tips hoe je makkelijker nieuwe vrienden maakt!

Treed buiten je comfort zone

Misschien wel de beste manier om nieuwe mensen te ontmoeten, is door buiten je comfort zone te treden en nieuwe activiteiten te ondernemen. Hierdoor ontmoet je meteen mensen die je normaal gesproken niet tegenkomt. Een nieuwe uitdaging komt ook nog eens je stemming ten goede, waardoor je waarschijnlijk ook eerder en makkelijker een conversatie start. Volg bijvoorbeeld improvisatie lessen, doe een zangcursus of ga lekker creatief een pottenbakkerscursus of schilderscursus doen.

Gedeelde interesses

Gedeelde interesses brengen mensen ook samen. Ben je bijvoorbeeld dol op wijn? Ga dan op een wijncursus bij jou in de buurt en ontmoet meer mensen die ook iets met wijn hebben. Het grote pluspunt voor mensen die verlegen zijn, is dat je over een gespreksonderwerp niet na hoeft te denken, waardoor je sneller een conversatie start. Bovendien voel je je er waarschijnlijk ook makkelijker bij. Denk ook eens aan vrijwilligerswerk of sluit je aan een boekenclub of kookclub.

Word lid van een sportclub

Misschien het advies dat je het meest hoort of leest, is je aansluiten bij een sportclub. Een veelvoorkomende misvatting is dat je echt goed moet zijn om je aan te sluiten bij een sportclub. Niet alle teams zijn zo competitief, dus sluit je aan bij een leuk hockey- of voetbalteam. Vooral bij de teams met een laid-back houding maak je snel nieuwe vrienden, omdat het vooral gaat om de gezelligheid na afloop. Vaak is de derde helft belangrijker dan het winnen!

Doe vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is ook een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Is er een goed doel waar je interesse in hebt? Kijk naar de mogelijkheden om daarvoor als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ook kan je bij NL voor Elkaar zoeken naar verschillende vrijwilligerswerkprojecten.

Hoe maak je vrienden via internet?

Behalve daten kun je ook via het internet nieuwe vriendinnen zoeken. Er zijn verschillende websites waar je een profiel kunt aanmaken om in contact te komen met mensen in je omgeving of gedeelde interesse. Hieronder een aantal websites die zeker een bezoekje waard zijn:

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden