DATE Beeld Getty Images
DATEBeeld Getty Images

Awkward: 5 dilemma's tijdens een eerste date

Tijdens een eerste date wil je natuurlijk een verpletterende indruk maken zodat hij of zij op slag verliefd op je is. Maar soms zijn er van die situaties waarbij je echt even niet weet wat je moet doen. Hieronder hebben wij een aantal dilemma's op een rijtje gezet. Herken je ze?

1. Videobellen of niet?

Als je elkaar via een datingapp hebt leren kennen, kan het nog weleens de vraag zijn of iemand in het echt hetzelfde eruitziet als op de foto's. Daarom is het wellicht verstandig om eerst een keer met elkaar te videobellen voordat je elkaar ziet. Maar bellen kan ook heel ongemakkelijk zijn als je elkaar niet kent. Wij adviseren dit toch te doen, je wilt immers niet dat je date een heel ander uiterlijk heeft dan dat hij zich online voordoet.

2. Wie is er eerder?

Jij zit op het terras en je ziet al dat je date ongeveer dertig meter verderop aan komt lopen. Doe je alsof je hem nog niet ziet? Of juist wel? Of doe je alsof je bezig bent op je telefoon om zo druk over te komen? En andersom, als je hem al ziet staan wachten en je moet nog een stuk richting hem lopen en alleen maar kan denken: niet struikelen of iets anders stoms. Beide gevallen kunnen ongemakkelijk zijn. Dilemma dus!

3. Wie betaalt?

En wat doe je als de rekening op tafel verschijnt? Laat je hem betalen of ben je minder van de oude stempel en stel jij voor om te betalen? Of split je liever de rekening ? Wij hebben een tip voor je: stel, hij neemt de rekening op zich én hij is leuk. Wees niet bang en zeg gewoon dat jij de volgende keer trakteert. Wie wil nou geen vrouw die weet wat ze wil? BOEM, zo scoor je punten.

4. Hoe neem je afscheid?

Dit is echt een mégadilemma. Want wat doe je tijdens het afscheid nemen? Geef je een knuffel, een kus op de wang of op de mond? Dit heeft natuurlijk grotendeels er mee te maken hoe leuk het was, maar toch blijft de keuze lastig. Want misschien wil je nog niet alles weggeven en mysterieus blijven. Maar wat als hij die stap neemt en je hem hierdoor niet wil kwetsen?

Hoe snel ben jij in love?

Dit zegt je sterrenbeeld over verliefdheid

5. Appen of wachten?

De date is voorbij en je merkt dat je interesse in hem hebt. Ga je gelijk appen of wacht je voordat hij iets stuurt? Neem lekker het voortouw en verras hem met een leuk appje. Nee heb je, ja kun je krijgen, right?

Bron: Fem Fem

Rosanne BastiaansGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden