seks Beeld Getty Images
seksBeeld Getty Images

Al een tijdje geen seks gehad? Deze signalen wijzen erop dat je toe bent aan een sessie tussen de lakens

Is het al een tijdje geleden dat je seks hebt gehad? Dat kan lichamelijke en emotionele gevolgen hebben. Het kan dat je deze signalen niet meteen herkent als een gebrek aan seks. Wat deze signalen zijn, vertellen wij je.

Heb je bijvoorbeeld veel stress? Tijd om de slaapkamer in te duiken!

1. Moeilijker in slaap komen

Seks stimuleert de afscheiding van het hormoon oxytocine. En dat hormoon heeft je lichaam nodig voor een goede nachtrust. Als je de laatste tijd dus moeite hebt om in slaap te vallen, wordt het misschien weer eens tijd voor een sessie tussen de lakens.

2. Veel stress hebben

Als je veel stress hebt, moet je misschien helemáál niet denken aan seks. Maar geen seks hebben, kan ook juist de oorzaak zijn van jouw gestreste gevoel. Een potje seksen kan wonderen doen voor je humeur. Het proberen waard!

3. Vaker fantaseren

Fantaseren over seks doen we allemaal weleens. Maar als je de hele dag door denkt aan wat sexy time kan dit een teken zijn dat je behoefte hebt aan seks. Deel jouw fantasieën eens met je sekspartner.

4. Minder stralende huid

Ja, dit is echt waar! Je huid kan slechter worden als je weinig of geen seks hebt. Door een potje rampetampen gaan je poriën open en verdwijnen onzuiverheden. Door de lichaamsbeweging worden gifstoffen via zweet uit je lichaam verwijdert. Ook bevordert seks de bloedsomloop.

5. Minder sociaal gedrag

Nou zal dit niet zo’n vaart lopen, maar je kunt sociaal geïsoleerd raken als je weinig tot geen seksuele ervaringen hebt. Seks zorgt voor de aanmaak van endorfine, het hormoon dat je gemoedstoestand bevordert én je verlangen om onder de mensen te zijn aanwakkert.

6. Lichamelijke ongemakken

Tijdens het seksen maakt je lichaam dus die endorfine aan, en ook het hormoon serotonine. Deze gelukshormonen hebben het vermogen om pijn als het ware te verlichten. Dus als je de laatste tijd veel pijntjes hebt, denk dan eens aan deze oorzaak.

7. Onzeker voelen over jezelf

Seks geeft je een goed gevoel en zorgt ervoor dat je je begeerd voelt. Als je langere tijd geen seks hebt, kan dat gevoel naar de achtergrond verdwijnen en word je sneller onzeker over jezelf. In erge gevallen kan dit leiden tot een laag zelfbeeld.

8. Gevoel van eenzaamheid

Door een sessie tussen de lakens voel je je geliefd. Heb je langere tijd geen seks of mis je echt een romantische partner? Dan kan dat leiden tot een gevoel van eenzaamheid dat niet op te lossen is met een potje soloseks.

Bron: Gezonder Leven

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden