seks teddyberen Beeld Getty Images
seks teddyberenBeeld Getty Images

5 slechte gewoontes waar je mee moet stoppen in bed

Doen alsof je klaarkomt of ‘Nee, ik heb geen zin’ zeggen omdat je je niet hebt geschoren. Smoesjes, excuses en leugens: niet nodig in de slaapkamer. En zo zijn er meer slechte gewoontes tussen de lakens die je zou moeten afleren.

Doen alsof

Fake it till you make it, is niet een regel die je toepast in the bedroom. Waarom niet? Omdat je er niets mee opschiet. Sterker nog: je gooit je eigen ruiten in. Want je partner weet nu niet hoe hij je wel klaar moet laten komen en blijft ditzelfde trucje misschien wel forever herhalen. Want hee, het werkte toch ooit? Dus help jezelf en hem een handje door eerlijk te zijn.

Gelijke treatment

Wanneer jij wél down under gaat bij je partner, maar hij of zij dit niet terug doet, kan dat soms als ‘niet eerlijk’ overkomen. Natuurlijk hoeft het niet op de weegschaal en moet je zeker niet gaan turven, maar er moet wel aan allebei jullie behoeftes worden gedacht in bed. Heb je het gevoel dat het niet altijd eerlijk verdeeld is met je lover? Bespreek het dan en kom er samen uit. Je partner vindt het alleen maar fijn als je aangeeft wat je lekker vindt en wat je af en toe nog mist.

Niet geschoren, niet erg

Je hebt je niet geschoren en daarom zeg je maar ‘Ik heb geen zin’. Why? Je verpest iets wat geweldig had kunnen zijn voor jou en je partner. En voor wat? Een beetje meer haar? Dat is toch niks om je voor te schamen. Ook boeit het je lover waarschijnlijk niet of je je wel of niet hebt geschoren. Hij of zij accepteert je zoals je bent. En als dat niet het geval is.. ja, misschien is het dan tijd voor een andere partner.

Druk aan het daten?

Kijk uit voor prowling

‘Laat maar’

Het hoogtepunt, soms kan het voelen alsof het niet meer gaat komen. Misschien denk je dan: ‘Laat maar, het gaat toch niet meer lukken’ en verlies je de vibe. Niet doen! Geef niet op, vooral niet terwijl jullie bezig zijn. Niet altijd reageert je lichaam hetzelfde, misschien heb je even wat tijd nodig. Ontspan en relax. Dan komt het vanzelf wel.

No communication

Wanneer je niet helemaal tevreden bent met wat jou partner in de slaapkamer doet, maar je daar niks over zegt, gaat er ook niets veranderen. Communication is key! Dus als je niet tevreden bent, zeg dat dan. Maak er geen gewoonte van om alles maar voor lief te nemen. Jij voelt je toch ook fijner als je weet hoe je je lover tevreden houdt in bed? Nou dan, praat er samen over.

Bron: Fem-Fem

Gigi MarthaGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden